Publieke omroep verhuist Amsterdamse uitzendingen naar Hilversum


De programma’s De Vooravond, M en Op1 vertrekken uit de studio’s op het Westergasterrein. Dat meldt Het Parool.


De publieke omroep gaat de talkshows en hun redacties weer terugverhuizen naar het Hilversumse Mediapark en heeft het huurcontract van de panden in Amsterdam-West opgezegd. Uiterlijk 31 december van dit jaar zullen alle activiteiten zijn gestaakt.
Reden is kostenbesparing en efficiency.

Al jaren werden veel talkshowprogramma’s, waaronder De Wereld Draait Door, Sonja en Pauw & Witteman in de hoofdstad opgenomen al eerder vertrok AVROTROS uit VondelCS om haar activiteiten weer naar de Mediastad te brengen.

Bron: Het Parool

5 Comments

 1. Ik weet nog goed dat RTV directeur Cees den Daas had besloten in z’n oneindige wijsheid om een deel van de TV afd. naar A’dam te verhuizen. Ik dacht begin jaren 90.
  Grote weerstand natuurlijk we hebben daar in de OR uitgebreid over gesproken……………ging dus niet door.
  Maar wel een aan de TROS gelieerd productie bedrijfje. GBTV (GerardBaarsTV).
  Dat was dus een eigen keuze van de medewerkers om daarheen te verhuizen. Het werd het WTC in A’dam.

  • In 2014 betrok AVROTROS ook het imposante Vondelparkpaviljoen in hartje Amsterdam waar daarvoor onder meer het Filmmuseum had gezeten, was een geweldige hotspot daar en met het heerlijke restaurant en terras van Vertigo, nu heet het millennial-café Vondelpark 3 en het prestigieuze en ongetwijfeld geldverslindende gebouw werd door AVROTROS omgedoopt in Vondel CS. Zo kwamen er diverse programma’s vandaan, zoals MolTalk en Opium op 4. Ook andere omroepen als AT5, WNL en de NTR verzorgen (verzorgden?) er programma’s. Maar … Maar per 1 maart 20-21 is de AVROTROS uit dit hoofdstedelijke visitekaartje vertrokken.

 2. Je moet je altijd afvragen wat de meerwaarde is van een programma als je voor een bepaalde locatie kiest. Mij bekruipt het gevoel dat heel andere zaken ertoe deden om voor Amsterdam te kiezen.

 3. Joh, als je in London of Parijs 30 minuten met de auto rijdt, dan ben je het centrum nog niet uit. Wat is nou Hilversum – Amsterdam voor een afstand?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*