AVROTROS maakt dramaserie ‘Het jaar van Fortuyn’

Aankomend weekend starten de opnames van de nieuwe AVROTROS dramaserie Het jaar van Fortuyn. Centraal staat de verkiezingsstrijd in 2002, tussen de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn (Jeroen Spitzenberger) en PvdA-lijsttrekker Ad Melkert (Ramsey Nasr), beoogd opvolger van minister-president Wim Kok. De serie laat zien hoe de opkomst van Fortuyn niet alleen in politiek Den Haag, maar ook in het land de gemoederen hoog deed oplopen. In een periode van nog geen jaar, tussen de aanslagen van 9/11 en de moord op Fortuyn, zien we hoe het politieke landschap in Nederland voorgoed zou veranderen. 

Naast Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Fedja van Huêt, Carly Wijs, Jaap Spijkers, Frank Lammers, Thijs Römer, Teun Luijkx, Tijn Docter, Jeroen de Man en Olinda Larralde Ortiz. De vijfdelige serie is naar verwachting in het voorjaar van 2022 te zien op NPO 1 bij AVROTROS.

De serie is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht, de regie is in handen van Michiel van Jaarsveld. Het jaar van Fortuyn wordt geproduceerd door Hollands Licht in samenwerking met AVROTROS. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*