Publieke Omroep lanceert NPO Groen app

De NPO wil fors in het aantal websites van omroepen snijden. Het lijkt erop dat dit niet voor het aantal apps zal gelden. De Nederlandse Publieke Omroep lanceert namelijk volgende maand de NPO Groen app. Met NPO Groen wil de Nederlandse Publieke Omroep de kijker inspireren en activeren voor een groenere en duurzamere toekomst.

 

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “De wereld ziet er over 25 jaar anders uit dan nu. Talloze innovaties op het terrein van economie, mobiliteit, communicatie, voedselvoorziening en energie gaan ons leven radicaal veranderen. Dat moet ook wel want als we niet innoveren, hebben we met straks 9 miljard inwoners niet genoeg aan deze planeet. De toekomst moet groen en duurzaam zijn om de volgende generatie een hoopvol perspectief te bieden. Wat nodig is, is participatie en betrokkenheid van het publiek. We willen handvatten bieden voor iedereen. Positief en dichtbij. De publieke omroep kan en wil hier een voortrekkersrol nemen omdat wij, met een grote variatie aan programma’s, wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken.”

De NPO Groen app is vanaf 17 mei gratis te downloaden is. Met de app wil de NPO nauw aansluiten op de NPO-programmering op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu in de komende jaren. Deze app geeft oa tips en informatie en daagt de gebruiker uit om een week ‘groener’ te leven.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*