Pro Palestina beweging protesteert bij AVROTROS tegen Songfestival-deelname Israel

Hilversum4Palestine heeft aangekondigd vanmiddag om half zes te protesteren bij het AVROTROS-gebouw aan de Witte Kruislaan. Dat meldt dagblade De Gooi en Eemlander vandaag.

De demonstratie is tegen het besluit van AVROTROS om het Eurovisie Songfestival uit te zenden, ondanks de deelname van Israël. AVROTROS reageert dat het Eurovisie Songfestival een apolitiek muziekevenement is en geen platform om politieke conflicten op te lossen. Hilversum4Palestine wijst echter op de inconsistentie met de eerdere ban van Rusland en Wit-Rusland en dringt aan op gelijke behandeling.

46 Comments

  • Eurovision was één van de eersten die Rusland veroordeelden en boycotten. Israël mag daarentegen dit jaar (vooralsnog) mee doen van Eurovision, ondanks de massa moorden en inbreuken om het humanitaire oorlogsrecht en bevinden door het igh en de vn. En, ondanks dat veel musici en landen zich hiertegen hebben verzet en daardoor uit het festival willen terugtrekken.

   Eurovision stelt dat zij ‘niet politiek’ zijn. Wat uiteraard bevreemdt. Eurovision hanteert dubbele standaarden en wordt ingezet voor artwashing.

   Echt onwijs goed dat er tegen de uitzending gedemonstreerd wordt! Meer dan wat de meeste mensen doen tegen t geweld en voor een staakt het vuren. #boycoteurovision

   • En Amber, Hamas mag wel moorden, verkrachten ontvoeren kleine kindjes, jonge vrouwen? Daar hoor ik je niet over! Deze mensen zitten al 7 maanden vast in Gaza! Hamas is een terreurorganisatie, die zijn eigen bevolking terroriseert. Ga eerst eens wat lezen, informeer je eens goed en loop niet achter een kudde aan.

    • Heb ik dat gezegd? Nee.

     Is dit een rechtvaardiging om dan maar ook te gaan moorden (hoewel dat dus al voor 7 oktober gebeurde). Wat stelt u voor dat ik ga lezen? Ik informeer mij graag nader.

  • Oorlog voeren?
   Er zijn sinds het grondoffensief in Gaza circa 261 Israëlische militaire gedood, waarvan 1 op 6 in Gaza omgekomen door ongeval of eigen vuur. Ondertussen zijn er (je kan twisten over het precieze aantal, maar dat het veel mensen zijn staat kijf) in Gaza 34500 Palestijnen gedood. Dit is geen oorlog.

   Ik stel voor dat u ook meer (afgewogen stukken) leest over het conflict voor 7 oktober. Onder andere over hoeveel Palestijnse kinderen zijn gedood in 2024 en 2023 voor 7 oktober jl. door het Israëlische leger/regering.

   • Over 100 jaar van bewezen terreur aanslagen door Arabieren tegen het joodse volk zwijgt u wel bewust ,over het feit dat Iran en hun dwaze volgers HamaSS, Hezbollah en andere de volledige vernietiging van Israël als doel heeft gesteld ,daar zwijgt u ook bewust over.

    • U weet natuurlijk alles wat ik wel en niet weet en denk. Wat u schrijft is evenwel racistisch en bovenal geen rechtvaardiging om dan maar een volk, de palesteinen, te ver-/uit te moorden./collectief te straffen.

     Daarbij zijn er heel veel joden wereldwijd (God dank) het niet eens met de Israëlische regering. Dus scheer niet alle joden onder een kam.

   • Voor 7 oktober was er geen geweld en wel een staakt het vuren. Ook was er eigen bestuur en geen bezetting.

 1. Nee hoor. Ik ben trots op het feit dat deze mensen demonstreren tegen de uitzending. Wat een dubbele standaarden worden er gehanteerd door Eurovision en met de uitzending door AVROTROS.

  #vrede #ceasefirenow #mensenrechten #racisme #lovelive

 2. Misschien begrijpt u het nog niet maar Rusland en wit Rusland zijn uit de EBC gezet,dus deze kunnen niet meer meedoen mat het songfestival.

 3. Misschien begrijpt u het nog niet maar Rusland en wit Rusland zijn uit de EBC gezet,dus deze kunnen niet meer meedoen met het songfestival.

 4. Rusland met Israël vergelijken?

  7 oktober onder een steen gelegen?

  Of je je verdedigd tegen jarenlang terreur of een land even binnen valt ( en laatste nieuws…) waar chemische wapens worden gebruikt?

  • Chemische wapens zijn (eveneens) in Gaza gebruikt door de Israëlische regering. Verschrikkelijke brandwonden hebben die opgeleverd bij de overlevenden. Helaas is er amper medische hulp beschikbaar.

   Daarbij, zoals ik in een comment eerder schreef, stel ik voor om meer afgewogen stukken te lezen over het conflict (en geweld tegen Palestijnen) van voor 7 oktober (en in uw geval ook over het geweld na 7 oktober aangezien u slecht geïnformeerd bent).

   • Dus omdat ik het anders zie ben ik slecht geïnformeerd?

    Kijk bij Rusland is het duidelijk, zij zijn de agressor. Althans, Poetin. Het Russische volk heeft weinig te zeggen. Bij het Israëlische conflict is dat veel ingewikkelder. Het is van beide partijen.
    Een Israëlische regering dat denkt dat wraak een oplossing is. En Hamas die zich verstopt tussen de Palestijnen.

    Maar het gemak waarmee 7 oktober wordt gebagatelliseerd…
    Het antwoord van Israel keur ik niet goed maar met Hamas valt niet te praten.

    En waar ik helemaal boos op ben zijn de pro Palestijnse acties die Joden in Nederland bedreigen, herdenking aan ww2 willen verstoren…

    Wie heeft in dat geval de geschiedenisboeken niet gelezen.
    Maatregelen die nu bij 4 mei herdenking genomen … Dat dat moest. Schande.

    • Btw. Hamas zit niet in de West Bank. Sinds 7 oktober zijn circa 400 Palestijnen vermoord in de West Bank. Dit gebeurt straffeloos. In Jeruzalem worden ook constant woningen van Palestijnen afgepakt. Er zitten duizenden Palestijnen in ‘administratieve detentie’ aka detentie zonder vervolging. Dus was ook al allemaal voor 7 oktober. Dit soort praktijken passen niet bij een rechtsstaat.

     7 oktober wordt niet gebagatelliseerd. Bij elk interview dient iedere spreker eerst aan te geven dat er geen rechtvaardiging is voor 7 oktober (duh), maar uit menselijk oogpunt was de situatie voor 7 oktober niet houdbaar en onrechtvaardig.

     • Het geweld tegen Palestijnen wordt juist gebagatelliseerd en gerechtvaardigd.

 5. Je krampachtig geschreven stukjes zijn aandoenlijk en je hebt duidelijk (woestijn)zand in je ogen.
  Driekwart van alle, door jou zo aanbeden, Palli’s, steunt de terroristen van Hamas, maar nu wel moord en brand schreeuwen.
  Wie wind zaait, zal storm oogsten.
  Verdere uitleg lijkt me overbodig.

 6. Niemand wil oorlog. Maar als ze je huis binnen komen, iedereen zelfs baby.s vermoorden. Onschuldige mensen gijzelen en mensen (zowel de gijzelaars als de Palestijnen) als menselijk schild gebruiken….dan is vrede ver te zoeken.

 7. Ik ben het zeker met u eens dat wraak voor geen van partijen de oplossing is en dat de woii herdenking niet verstoord dient te worden. Organisaties die pro-vrede en pro Palestina demonstraties plannen hebben dat ook niet gedaan.

  • Ik ben met jou eens dat Israël voor en na 7 oktober heel veel mensenrechten heeft geschonden. Het Internationale Hof is duidelijk. Het is sinds het ontstaan van Israel een wraak op wraak. Even leek met Rabin en Arafat vrede te komen maar helaas werd Rabin door zijn eigen volk vermoord.
   Dat daar vrede komt..
   Ik geloof er niet meer in. Niet met Netanyahu iig.
   Triest voor de Palestijnen maar ook de Israëlieten.

   Dat de herdenking niet is verstoord is mooi maar dat daar al die maatregelen voor nodig waren… Het ging fout bij de opening van het Holocaust museum dus ik begrijp de maatregelen wel.

  • Het is er 1 met een hoofddoek.
   Extreem islamitisch gedram, zoals ze overal de boventoon denken te kunnen voeren.

   • Sorry?!
    Super racistisch dit. Zoals ze overal de boventoon proberen te voeren? Moslims? Vrouwen?
    Ik ben Nederlands en vrouw. Blond. 😂 Twee Nederlandse ouders en opa’s en oma’s. Niet dat dat er toe doet.

    Je kunt ook aan anderen denken zonder dat je daar belang bij hebt.

 8. En weer een zondebok aanwijzen. Ik hoop dat u veel aan de samenleving toevoegt. Aan het dialoog iig weinig. 😂

  • Moslims zijn de terechte zondebok.
   Ga maar na: overal in de wereld waar moslims de meerderheid hebben, is het een zooitje.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*