Erwin Schievink wordt nieuwe hoofdredacteur van RTV Utrecht

Erwin Schievink wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Utrecht. Hij zal per augustus de functie overnemen van Wim Kramer, die met pensioen gaat. Schievink is nu nog eindredacteur bij onderzoeksplatform Argos. Eerder was hij onder andere eindverantwoordelijke voor Radar, Kassa en talkshow M. Hij is ook lid van de Raad voor de Journalistiek.

“Ik kijk er enorm naar uit om leiding te geven aan de redactieteams om samen met hen relevante content te maken. Op diverse platforms en voor alle inwoners van de mooie provincie Utrecht”, aldus Schievink. “Ik geloof sterk in de kracht van regionale journalistiek en hecht grote waarde aan betrouwbaarheid, impact en relevantie voor het publiek. RTV Utrecht zit in de haarvaten van de provincie en leefomgeving van inwoners. Heel dicht bij het publiek dus.”

Een vertegenwoordiging van de redactieraad was onderdeel van de selectiecommissie en in de sollicitatieprocedure was ook een gesprek opgenomen met een brede afvaardiging van de redactie. Zij zijn blij met de komst van Schievink, vertelt Peter Knieriem, voorzitter van de redactieraad van RTV Utrecht. “Met Erwin Schievink krijgen we een waardige opvolger van Wim Kramer als vertrekkend hoofdredacteur. Erwin is een journalistiek zwaargewicht die ervaring heeft op verschillende redacties. We zien in hem een inspirerende kartrekker die verbinding zoekt met het publiek en RTV Utrecht journalistiek nog relevanter kan maken.”

Directeur/bestuurder Gerard Schuiteman is ook blij met de komst van de nieuwe hoofdredacteur. Hij denkt dat Schievink RTV Utrecht door de digitale transitie kan helpen zodat de online kanalen beter benut gaan worden en nieuws en informatie van RTV Utrecht een breder, meer divers en ook jonger publiek bereikt. Schuiteman heeft er het volste vertrouwen in dat Schievink de ingezette ontwikkelingen samen met de redactie en rest van de organisatie verder zal brengen.

4 Comments

  1. Hopelijk gaat Erwin weer wat meer aandacht besteden aan Koningsnacht/dag bij de zender. Van jaren geleden 24 uur lang of soms zelfs langer live uitzenden vanuit het centrum in Utrecht maar nu al een paar jaar helemaal niets. Nog geen verslag van alles wat er te doen was in stad en provincie.

  2. RTV Utrecht is een ma tot vr nine to five toko, en ja Koningsdag viel op een zaterdag.
    Als de bom valt op Utrecht buiten kantoor tijd moet je niet bij RTV Utrecht zijn.

    • Wat een onzin. Ik heb op vele regionale redacties rondgelopen. Alle regionale zenders zijn wat betreft radio alleen al 13 uur per dag live en in het weekend ook vele uren live. Daarnaast zijn er piket diensten: mensen die dus dag en nacht stand-by staan. Dat moet ook omdat de regionale omroepen ook rampenzender zijn.

  3. RTV Utrecht is al jaren een soort eenheidsworst op de radio overdag na 1900 uur in de avond prima muziek dat vaak wordt aan gezet op m,n werk bij PostNL.
    Maar zodra de klok 1200 slaat kom je in een serie programma,s dat zich steeds herhaald tot het nieuws aantoe en daar wil je niet weer het zelfde item terug horen ..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*