Prince #1 in Top 1000 Allertijden

Purple Rain van Prince & The Revolution staat dit jaar voor het eerst op nummer 1 in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. De hit uit 1984 is populairder dan ooit, mede door het overlijden van Prince eerder dit jaar. Zanger Waylon eerde Prince vorige week al met een speciale uitvoering van Purple Rain tijdens ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden – Waylon live in concert’ in Rotterdam Ahoy. De Top 1000 Allertijden is samengesteld door de luisteraars en van zaterdag 3 december 09.00 uur tot en met vrijdag 9 december 18.00 uur te horen op Radio Veronica. Op zaterdag 10 december komen de honderd grootste hits uit de lijst nogmaals voorbij.

De Radio Veronica Top 1000 Allertijden is de afgelopen weken samengesteld door de luisteraars via Radioveronica.nl en de Radio Veronica-app. De top 5, editie 2016:

1. Prince & The Revolution – Purple Rain
2. Coldplay – Viva La Vida
3. Guns N’ Roses – November Rain
4. Queen – Bohemian Rhapsody
5. Michael Jackson – Thriller

Muzikale gebeurtenissen 2016
De Radio Veronica Top 1000 Allertijden bevat naast de grootste klassiekers ook hits die representatief zijn voor belangrijke muzikale gebeurtenissen uit het afgelopen jaar, zoals het overlijden van legendes als Prince en David Bowie. Beide artiesten staan met meer nummers dan voorheen in de lijst en stonden niet eerder zo hoog genoteerd. Ook de grootste hits uit 2016, zoals 7 Years van Lukas Graham, Do I Ever van Kensington en Coldplay’s Hymn For The Weekend, hebben een plaats in deze editie veroverd.

Facts & triva
– De hoogste nieuwe binnenkomer is Heading Up High van Armin van Buuren & Kensington (nr. 106).
– De meest genoteerde band is U2, met 26 hits.
– De meest genoteerde Nederlandse artiest is Anouk, met 12 hits.
– De hoogst genoteerde Nederlandse productie is Radar Love van Golden Earring (nr. 13).
– De ‘jongste’ hit in de lijst is Do I Ever van Kensington, tevens het enige nummer uit de lijst dat momenteel ook nog in de actuele Top 40 genoteerd staat.

Ga voor meer informatie naar radioveronica.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*