Pride Award voor Jessie Maya en Krzysztof Dobrowolski-Onclin

YouTuber Jessie Maya en COC-voorlichter Krzysztof Dobrowolski-Onclin zijn de winnaars van de Pride Awards 2019. Zij hebben vanavond de Award, ontworpen door ontwerper Bas Kosters, ontvangen uit handen van minister van Engelshoven. De Pride Awards zijn een initiatief van AVROTROS. De omroep vindt het belangrijk dat er aandacht is voor de acceptatie van LHBTI-ers en geeft daarom een podium aan mensen die zich hebben ingezet voor de gemeenschap.

Jessie Maya
Jessie Maya ontving de meeste stemmen van het publiek en liet daarmee genomineerden Erwin Olaf, Margriet van der Linden, Merel van Dongen en Romana Vrede achter zich. Er zijn online in het totaal ruim 10.000 stemmen uitgebracht. De vijf genomineerden werden eerder gekozen door een jury bestaande uit AVROTROS-presentator Cornald Maas, COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en Amsterdam Pride-voorzitter Frits Huffnagel. Jessie Maya maakte YouTube-video’s over de transitie van Jeroen naar Jessie. Met een grote schaar aan volgers maakt ze haar transitie bespreekbaar en toegankelijk voor veel, vaak jonge, mensen. 

Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Het publiek heeft, naast het stemmen op de bekende LHBTI-helden, ook massaal hun onbekende LHBTI-helden voorgedragen. Uit ruim 350 inzendingen heeft de Pride Awards-jury uiteindelijk gekozen voor Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Krzysztof coördineert al twintig jaar vrijwillig de LHBTI-voorlichtingen op scholen in Amsterdam. Hiermee staat hij symbool voor al die vrijwilligers die scholieren, vaak voor het eerst, kennis laten maken met LHBTI-onderwerpen. 

Pride bij AVROTROS
AVROTROS omarmt de Pride en komt daarom op tv, radio én online met een kleurrijke programmering, waarin iedereen zich thuis kan voelen. Zoals de online serie Pride Talk, de documentaire Ellie aan de verkeerde kant en de live-registratie van de Canal Parade op NPO 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*