PowNed reikt awards uit voor ‘bullshit van het jaar’

Wie zorgden afgelopen jaar voor de grootst mogelijke bullshit, of kregen er onverwachts mee te maken? Waarin sloegen we door? In de satirische awardshow De Bullshit Awards kijkt omroep PowNed terug op de gekte van 2019 en worden awards uitgereikt voor de meest opzienbarende en onzinnige gebeurtenissen. Zaterdag 28 december om 20:30 uur op NPO 3.

Het was ons weer een jaartje wel. Van pislinke boeren tot een run op lachgas, van verscherpte politieke verhoudingen tot strijd om het milieu, van deugen tot nieuwe excessen van zinloos geweld. In de enorme vloedgolf van nieuws, feiten, fake nieuws en belangen kan het nog wel eens moeilijk zijn de zin van de onzin te onderscheiden. En dus reikt PowNed – met een vette knipoog – ‘Bullshit Awards’ uit!

Tijdens de awardshow worden awards uitgereikt in 8 categorieën: protest, deugen, influencer, milieu, excuus, politiek, ondernemer en BN’er. Onder de genomineerden zijn Bart Kemps (boerenactieleider), Roel Maalderink (verslaggever Voxpop), Wim Ritsema (milieu-gedupeerde), Anne Clerc (geweldslachtoffer), Deniz Üresin (bekend als de lachgaskoning) en Lange Frans (rapper), die allen een rol speelden in de waan en gekte van het jaar. 

De presentatie is in handen van Nadia Palesa (verslaggeefster PowNed) en Steven Brunswijk (cabaretier). “Waar men normaal een award uitreikt voor iets zinnigs, draaien wij het met De Bullshit Awards eens om. Op satirische wijze maken we mensen bewust van de zin en de onzin van ons leven”, aldus Palesa.

De Bullshit Awards wordt gemaakt door producent MasMedia in opdracht van omroep PowNed.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*