Poëziewedstrijd voor 90 jaar NCRV

Ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de NCRV op 15 november organiseert de NCRV samen met de Vermeulen Brauckman Stichting een poëziewedstrijd. Inspiratiebron is de Bijbeltekst “Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”. Een tekst uit het laatste Bijbelboek Openbaring waar verwachtingsvol wordt uitgezien naar de toekomst. 

Bekende dichters Diet Groothuis, Karel Eykman en Marjoleine de Vos hebben ter inspiratie een gedicht gemaakt en die staan in het Vermoeden, het blad voor hemelse wijsheid en aards geluk.

 

Merels ten spijt
 
Het is wel duidelijk, de merel in de tuin
denkt nooit eens dat hij leeft. Alles is
zoals het is, bekommernis is flauwekul,
hij ziet de kat en weet dat hij de boom
in moet. Dat ziet hij goed.
 
Maar in het gras een mens, die denkt
aan straks en toen, die steeds weer wil
dat alles anders is. De hele aarde nieuw
en liefst de hemel ook want wat er is,
merels ten spijt, is niet echt goed.
 
Een mens heeft vaak geen flauw idee
van hoe het leven moet.
 

Marjoleine de Vos
 
Prijs en Jury
De ingezonden gedichten worden door een jury beoordeeld. Deze bestaat uit Saskia de Jong (hoofredacteur Het Vermoeden en theologe), Hijlco Span (NCRV-presentator Schepper & Co en neerlandicus), Willem van der Meiden (Bestuurslid Vermeulen Brauckman Stichting en communicatiedeskundige) en dichters Diet Groothuis en Karel Eykman. Juryvoorzitter is NCRV-presentator Joris Linssen.

De winnaar ontvangt een oorkonde en de prijs van  €750,- uit handen van Joris Linssen. De prijsuitreiking is tijdens de jubileumdag op zaterdag 15 november 2014. Het winnende gedicht wordt gepubliceerd in de NCRV gids en is op maandag 17 november te horen in het radioprogramma Schepper & Co (NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur).
 
Hoe doe ik mee?
De poëziewedstrijd is voor iedereen, jong en oud. De toekomst is immers ook voor iedereen. Het gedicht mag minimaal 8 tot maximaal 12 regels groot zijn en moet geïnspireerd zijn op Openbaring 21:1 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Inzenden kan tot uiterlijk 15 oktober 2014 naar Schepper & Co Radio t.a.v. Hennie Burggraaff, Postbus 25000, 1202 HB Hilversum of schepper@ncrv.nl. 
Vermeld hierbij naam, adres en geboortedatum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*