Podium Witteman-opvolger bekend    

Vanaf 11 september zullen Dieuwertje Blok en Floris Kortie samen Podium Klassiek presenteren, bijgestaan door huispianist Mike Boddé. Nadat afgelopen mei bekend werd dat Paul Witteman ging stoppen met het populaire Podium Witteman ontstond het nodige rumoer over de toekomst van het programma. Maar met deze nieuwe naam én een nieuw presentatieduo hebben liefhebbers van klassieke muziek in al haar vormen weer een platform. 

Waar Floris Kortie en Mike Boddé vertrouwde gezichten zijn, is Dieuwertje Blok een onbekende naam op de vroege zondagavond. Maar ze is geen onbekende in de wereld van klassieke muziek: op NPO Radio 4 presenteert ze al jaren het programma NTR Podium. 

In Podium Klassiek zal Dieuwertje onder andere in gesprek gaan met jong muzikaal talent, een onderdeel dat ook in deze nieuwe opzet weer een prominente plek krijgt. 

Dieuwertje Blok: “Ik zie er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken. De combinatie van het presenteren van NTR Podium en Podium Klassiek is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.”

4 Comments

 1. Het bevreemdt mij zeer dat er als opvolgster voor Paul Witteman iemand gevonden is die muziekpropgramma’s presenteert, maar op dat gebied geen achtergrond heeft.
  Waarom is er niet gedacht aan een vrouw, die een muzikale achtergrond heeft, b.v. Selma van Dijk, bescheiden is, vakkundig kan presenteren en zichzelf niet op de voorgrond stelt. Uiteraard zal ik dus niet meer zondag’s avonds gaan kijken en luisteren, hoewel Floris Kortie het goed doet.
  Mike Boddé komt helaas minder sympathiek over.
  Met vriendelijke groeten, mw. W. Martijn.

  • Mw W. Martijn-Schimscheimer gaat uit van sympathie en anti-sympathie als opvolger van Witteman. Daarom zal ze niet gaan kijken.Hiermee treft ze het dat ze vast niet als kijkster van het nu vernieuwde Podium Klasiek gemist zal worden. Hoe onsympathiek dit mag klinken. Pfff

 2. Sedert enige tijd presenteert Diewer of wel Dieuwertje een radio programma op radio 4. Dus enige achtergrond heeft ze. En ja, vooraf eerst je goed informeren kan geen kwaad.

 3. Podium Klassiek is voor mij niet meer zo goed als Podium Witteman was. Inhoudelijk nog steeds erg goed, maar de prijs voor het kijken/luisteren is het horen van Dieuwertje Blok.
  Ze schijnt te vergeten, dat het programma over de gasten en hun muziek gaat en niet over haarzelf. De manier waarop ze zich in het middelpunt probeert te stellen is erg onaangenaam. Het verschil met Floris Kortie is schrijnend en een vergelijking mit Paul Witteman zou voor hem een belediging zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*