Podcasts publieke omroep ook op Spotify

Door de toevoeging van alle podcasts van de publieke omroep lijkt Spotify veruit het belangrijkste podcastplatform van Nederland geworden.

Podcasting groeit nog steeds in populariteit blijkt ook uit cijfers van de moederorganisatie van de publieke omroep. „Het aantal maandelijkse podcaststreams van de NPO is gestegen van 2,4 miljoen per maand begin 2019, naar 4,3 miljoen afgelopen juli”, zegt NPO Radiobaas Jurre Bosman tegenover NRC.

Veel van de podcasts van de publieke omroep waren al verkrijgbaar op andere podcastplatforms, maar nog niet bij Spotify. Door de Mediawet, die stelt dat NPO-programma’s niet dienstbaar aan het maken van winst door derden mogen zijn. Spotify gebruikt een andere techniek dan andere platformen. Het slaat programma’s op hun eigen server op. NPO wil graag controle houden over eigen programma’s. Dat is nu sinds kort het geval, waardoor zij akkoord gaan met het vrijgeven van de podcast via deze audiodienst. 

Uit recent Spreekbuis-onderzoek blijkt dat de publieke omroep een belangrijk deel van de Nederlandse podcastconsumptie invult. 
NPO Podcastcoördinator Wim Eikelboom vertelt op de Online Radio Day (woensdag 9 oktober 2019) meer over de audiostrategie van de publieke omroep. (aanmelden voor dit event kan hier). 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*