Podcast laat impact van Telekids op een generatie horen

Telekids is jarig. Het kinderprogramma, waarvan de naam overigens nog steeds wordt gebruikt door RTL 4, begon vandaag exact dertig jaar geleden. Precies tien jaar later, op 2 oktober 1999, namen Carlo Boszhard en Irene Moors afscheid van Telekids. De generatie die opgroeide met Telekids is inmiddels volwassen en heeft voor een deel zelf al kinderen. Die generatie is voor een deel gevormd door Telekids, stelt podcastmaker Elger van der Wel, onder meer bekend van de podcast Trust Nobody over Wie is de Mol?. Hij komt dit najaar met een podcastserie over De Telekids Generatie.

“In de podcast spreek ik met de kijkers van toen over wat ze zich nog kunnen herinneren, maar vooral ook wat Telekids met hen deed. Het wordt een portret van De Telekids Generatie die omlijst wordt met een flinke dosis nostalgie. En het zou zomaar kunnen, dat je ook de makers gaat horen”, vertelt Van der Wel.

De podcast is overigens niet de enige manier waarop er wordt teruggeblikt op Telekids. In het Museum van de Twintigste Eeuw is een heuse tentoonstelling te zien met een heleboel fragmenten en decorstukken. Bij die tentoonstelling hoort ook een boek ‘De Pittige Telekids Collectie’ vol foto’s en herinneringen. De podcast staat los van deze tentoonstelling, maar laat wel zien hoe het programma na al die jaren nog steeds leeft.
De eerste aflevering van De Telekids Generatie verschijnt zaterdagochtend 16 november.  

 De trailer is nu al te beluisteren:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*