Podcast Dit Was De Radio komt voortaan wekelijks met nieuwe aflevering

Het podcast kanaal met de meeste radioverhalen van Nederland is voortaan wekelijks. De serie bracht tot nu twee keer per maand een nieuwe editie uit. Vanaf de maand mei is er elke maandag een nieuwe aflevering van Dit Was De Radio. 

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen recenseren voortaan elke week de mooiste en minder gelukte radio. De hilarische bloopers blijven de finale van elke aflevering. Verder Quickies (kort radionieuws), Arjan is boos! (radiopassie in overdive), De Post (luisteraar-input) en elke even week een goed gesprek over het vak met een radioheld. Technicus en audio knutselaar Sybrand Verwer zorgt wekelijks voor een verknipt toetje. 

De chemie tussen Harm, Arjan en Ron is waarom de podcast serie al jaren zo populair is. “Ook al zijn we heus wel kritisch…”, probeert Ron, onmiddellijk onderbroken door Harm: “Heus wel, heus wel, als er geen moeite in zit, als het gemakzuchtig gemaakt is, dan zijn we niet mals.” Arjan probeert te nuanceren: “Ja, omdat we zo betrokken zijn bij de Radio…” Waarop Ron aanvult: “Voor de bloopers geldt hetzelfde. Het is niet dat we collega’s voor gek willen zetten, we vinden het gewoon heel leuk om te horen hoe iedereen omgaat met onverwachte situaties.” Door de vele hilarische fragmenten en het vrolijke commentaar is er ook voor niet radio liefhebbers genoeg te halen. 

“Alleen over de lengte van de podcast bleven we maar commentaar krijgen”, zegt Arjan. In een drang tot volledigheid was menig aflevering ruim twee uur lang. “Veel te veel natuurlijk”, roept Harm, die echter zelf niet het minst of het kortst aan het woord is. De podcast ging eerder al van maandelijks naar tweewekelijks. Maar vanaf mei 2021 is elke maandag een nieuwe aflevering in alle podcast apps te vinden. “We zijn benieuwd of de kortere vorm in een hogere frequentie beter werkt,” voegt Ron toe. “Ach welnee, ze vinden het leuk. Of niet”, weet Harm. 

Dit Was de Radio, in elke podcast-app en via Spotify beschikbaar

Op de podcast feed van Dit Was De Radio https://art19.com/shows/dit-was-de-radio zijn ook de series 100 Jaar Radio, 50 Jaar 3FM en de Roemruchte Radio Reeks te vinden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*