PNOzorg geeft reactie op premiestijging

De ziektekostenpremie van PNOZorg voor omroepmedewerkers en de creatieve sector ligt volgend jaar ruim 9 tot bijna 16 procent hoger dan dit jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van PNOZorg aan dagblad Gooi en Eemlander.

Er heerst daarover grote onrust onder omroepmensen met een PNzorg verzekering. Spreekbuis.nl heeft dinsdagochtend aan PNOzorg om een reactie gevraagd. Tot op heden heeft de Hilversumse zorgverzekeraars alleen aan Gooi en Eemlander een reactie willen geven.

Sinds 2010 is PNOZorg als merk onderdeel van ONVZ. Net als andere verzekeraars zette PNOZorg/ONVZ tot nu toe geld uit de reserve in om de premiestijging te matigen. Zo is voor dit jaar 35 miljoen euro ingezet ten bate van de 470.000 verzekerden. Verdere grepen in het spaarvarken mag PNOZorg/ONVZ niet doen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). “Dat is een harde eis’’, aldus de woordvoerder aan Gooi en Eemlander, ,”anders daalt de reserve van nu 236 miljoen euro onder de kritische grens en moet een herstelplan worden ingediend bij DNB.’’

In 2017 leed PNOZorg/ONVZ 39 miljoen euro verlies: 4 miljoen op de exploitatie plus de 35 miljoen die voor 2018 uit de reserve werd gehaald, aldus de woordvoerder.

UPDATE (15/11 14:30): PNOzorg heeft nu ook een reactie gegeven op de vragen vanuit Spreekbuis.nl

  1. PNOzorg heeft de hoogste premieverhoging. Wat is de reden waarom deze premie hoger is dan de andere zorgverzekeringen?

Voor stijgende zorgkosten zijn vier redenen aan te wijzen:

  • Vergrijzing. We worden met z’n allen steeds ouder. Daardoor nemen de zorgkosten toe.
  • Nieuwe technologieën. Er worden steeds nieuwe (en vaak dure) behandelingen en geneesmiddelen ontwikkeld.
  • Ongezonde leefstijl. We leven ongezonder (we zouden beter moeten eten en meer moeten bewegen).
  • Vrije zorgkeuze. De vrijheid om zelf te bepalen in welk ziekenhuis en door welke arts u zich laat behandelen kost iets extra.

2. Wat zijn jullie verwachtingen op gebied van het aantrekken van nieuwe klanten met deze verhoging in het achterhoofd?
PNOzorg blijft streven naar de beste kwaliteit op het gebied van het vergoeden van zorg en service. De verwachting over het aantrekken van nieuwe klanten is bij ons nog niet duidelijk.

3. Al langer werkt PNOzorg onder één paraplu met ONVZ. In hoeverre wordt PNOzorg in de toekomst in ONVZ geïntegreerd?
PNOzorg zal de volledige dienstverlening en back office werkzaamheden uitbesteden aan ONVZ zorg verzekeraar. Dit betekent verbetering van de aanvullende verzekering van PNOzorg en een betere kwaliteit dienstverlening.

4. Blijft het label ‘PNOzorg’ bestaan?
Het label PNOzorg blijft bestaan.

Bron: Gooi en Eemlander
Dagblad Gooi en Eemlander is partner van Spreekbuis.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*