PNO stapt af van vaste pensioenpremies

Pensioenfonds PNO Media stapt af van vaste premies voor jongeren en ouderen. Vanaf 1 januari wordt de pensioenpremie die werkgevers betalen gebaseerd op de gemiddelde leeftijd van de werknemers. Voor jongeren gaan de werkgevers bij PNO minder pensioenpremie betalen omdat zij meer tijd hebben om een pensioen op te bouwen.

De pensioenpremie voor de ouderen gaat juist omhoog. De pensioenpremie is nu een doorsneepremie, ongeacht de leeftijd. De verandering zou geen gevolgen hebben voor het netto-salaris en het uiteindelijke pensioen van de werknemers. Het maakt het voor de werkgevers alleen goedkoper om jongeren in dienst te hebben.Voor grote bedrijven zal de premie weinig afwijken, voor kleine en jonge bedrijven des te meer.

Het fonds, waar 15.000 mensen bij aangesloten zijn loopt daarmee vooruit op een eventueel besluit van het kabinet om het systeem aan te passen. ​PNO Media zegt zich gedwongen te voelen voorop omdat het zich anders uit de markt zou prijzen bij jonge bedrijven in de creatieve sector die klant van het pensioenfonds zijn of willen worden, met veelal jongere werknemers.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*