Pipo de Clown terug op kasteel Groeneveld

Een bijzondere terugkeer van de legendarische televisieheld Pipo de Clown uit de jaren 60. Kasteel Groeneveld in Baarn eert hem en niet zonder goede reden. Tussen 1967 en 1969 werden maar liefst 480 Pipofilmpjes opgenomen op deze rustieke trekpleister.

Nostalgie onder het motto ‘Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen’ in een tentoonstelling die gaat lopen van 23 januari tot 26 juni 2016. Belinda Meuldijk, de dochter van de bedenker van de serie Wim Meuldijk, is op de openingsdag 23 januari, ook aanwezig

De beroemde wagen van de clown stond jarenlang geparkeerd op het terrein van het kasteel. Die plek staat nog steeds bekend als de Pipobrug. Een wandeling voert de bezoekers langs andere locaties uit de televisieserie. De wagen staat nu binnen, maar kinderen mogen erin klimmen en er zijn allerlei filmpjes van Pipo te zien.

Nononono
Andere bekende personages uit de serie waren circusdirecteur De Dikke Deur(die gek was op gebakjes), de indiaan Klukkluk, de boeven Snuf en Snuitje(o.a. Rudi Falkenhagen) en het ezeltje NoNoNoNo, dat de wagen van Pipo en zijn vrouw Mammaloe moest trekken.

Pipo heeft het Nederlandse taalidioom verrijkt met woorden en uitdrukkingen als “Sapperdeflap” en “Dat is van de gekke”. Oorspronkelijk was die laatste zin van de Klukkluk, maar die zei dan “Dat zijn toch van de gekke”. Tijdens de expositie is ook speciale aandacht voor deze pipotaal.
 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*