Pim Fortuyn komt tot leven dankzij AI

 Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn vermoord. Nu, 22 jaar na zijn dood, komt hij weer tot leven. Althans: zijn stem, die dankzij AI wordt gereconstrueerd en waarmee Fortuyn postuum zijn eigen boeken inspreekt.
 
Fortuyn schreef tot zijn dood veel boeken over politiek en maatschappij, die in veel gevallen nog altijd actueel zijn. Om zijn nalatenschap in leven te houden, worden met behulp van moderne technieken audioboeken gemaakt van het belangrijkste deel van zijn papieren oeuvre: De verweesde samenlevingDe puinhopen van acht jaar PaarsDe islamisering van onze cultuur en Pim Fortuyn: de autobiografie.
 
Dit project is een samenwerking tussen Vesper Publishing, XS2Content en de familie Fortuyn. Om het project te financieren, wordt vandaag een crowdfundingcampagne gelanceerd. Het doel van deze crowdfunding is om €20.000 op te halen, waarmee Fortuyns stem met behulp van AI zo waarheidsgetrouw mogelijk kan worden nagemaakt op basis van bestaande audiofragmenten, waarna de vier audioboeken zullen worden geproduceerd.
 
Uitgever Jonathan Ursem van Vesper Publishing: “Dankzij de snelle ontwikkeling van AI is het nu mogelijk om de stem van iemand die niet meer leeft op zo’n manier te trainen dat hij op een waarheidsgetrouwe manier dingen kan zeggen die bij leven nooit zijn uitgesproken, maar alleen opgeschreven. Dit geeft ons de kans om Fortuyns werk postuum als audioboeken uit te brengen, waardoor het lijkt alsof hij de boeken zelf voorleest. Dit is een uitermate zorgvuldig proces, waarbij de familie Fortuyn is betrokken en goedkeuring verleent.”

audiopreview van de gekloonde Pim Fortuyn-stem


 

8 Comments

  1. Geweldiggggg . Hij was de enigste van deze tijd die oplossing voor maatschappij had . Nu door 4 mei en alles moet links zich kapot schamen . Luister naar Pim met z’n prachtige stem en professor brains . Einstein brains .

    • “Hij was de enigste van deze tijd”; denk dat je zin niet helemaal klopt; dhr Fortyun was destijds 1 van de weinige personen die bepaalde problemen in de maatschappij wilde/durfde te benoemen; of hij ook de oplossingen had is uit de geschiedenis van de LPF gebleken

  2. Maar de vraag of ze de 20.000 euro gaan ophalen, maar sjieker was om als uitgever en andere belanghebbenden dit zelf hadden geïnvesteerd, zo gaat dat en dan via verkoop de kosten terugverdienen. Maar hard zullen die audioboeken niet lopen met overal de uitspraak van verkeerde klemtonen. Succes.

      • En waarschijnlijk komen ze hoe dan ook uit. In het AD staat nog dat naar verwachting de audioboeken eind juni, begin juli verschijnen. Dat is niet de bedoeling van een crowdfundingsactie op Voor de Kunst.

  3. Tijd voor een nieuwe film over Pim Fortuyn met in de hoofdrol digitale avatar van Fortuyn. De demonisering van Fortuyn zou de boventoon moeten zijn met als climax de heisa op het Binnenhof. Het was kantje boord voor de toenmalige regering

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*