Pieter van der Wielen presenteert NRC-podcast Het Uur

Vanaf 9 september elke vrijdagmiddag 16:00 in de NRC Audio app. Op zaterdagochtend ook in alle andere podcastapps te beluisteren

Wekelijks ontvangt presentator Pieter van der Wielen een toonaangevende gast uit een voor deze tijd belangrijk veld. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van die persoon? En welke lessen draagt hij of zij uit?

De eerste namen
Royce de Vries (1989) verloor juli vorig jaar zijn vader, misdaadjournalist Peter R. de Vries, bij een aanslag. Zelf is hij advocaat mediarecht. Hij heeft ervaring met grote mediazaken en tot zijn cliënten behoren publieke figuren. Ook probeert hij, samen met zijn zus Kelly, de missie van zijn vader voort te zetten onder meer door zich op cold case zaken te storten. Pieter van der Wielen spreekt met Royce over leven in de schaduw van van zijn vader, rechtvaardigheid en genoegdoening. 

Esther Perel (1958) is een Belgisch Amerikaanse Psychotherapeut. In 2006 publiceerde ze de bestseller Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence, waarna zij internationaal doorbrak als adviseur op het gebied van seks en relaties. In haar werk staat de spanning tussen de behoefte aan veiligheid en vrijheid in menselijke relaties centraal. Perel maakt twee succesvolle podcasts over problemen in liefdes- en werkrelaties. Ze woont in New York, waar ze een praktijk heeft voor relatie- en gezinstherapie.

Hedy d’Ancona (1937) is socioloog en sociaalgeograaf. Ze was politiek actief als staatssecretaris en als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur in het kabinet-Lubbers III, vanuit de PVDA. Ook was zij Eerste Kamerlid en zat ze enkele jaren in het Europees Parlement. Ze werkte voor verschillende media en als universitair onderzoeker en heeft de feministische organisatie Man-Vrouw-Maatschappij opgericht.

Naaz Mohammad (1998), kortweg Naaz, is een Nederlands-Koerdische zangeres en songwriter. Haar ouders vluchtten tijdens de Golfoorlog uit Irak. Naaz werd in Gorinchem geboren en groeide op in Rotterdam. In 2017 kreeg zij bekendheid met de nummers Words en Up to Something, die in 2018 en 2019 werden opgevolgd door twee EP’s. Inmiddels is Naaz een internationaal succesvolle zangeres met een nieuw album op komst. 

Frans de Waal (1948) is een Amerikaans-Nederlandse bioloog. Hij is gespecialiseerd in de ethologie en de primatologie en geldt als de meest vooraanstaande primatoloog ter wereld. Hij schreef meerdere boeken over het sociale gedrag van mensapen. In 2007 verkreeg hij een prominente plaats in de Time Magazine Top 100 van meest invloedrijke mensen ter wereld. Dit jaar publiceerde hij het boek Anders: gender door de ogen van een primatoloog. 

Over Pieter van der Wielen 

Pieter van der Wielen (1974) won in 2015 de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn presentatie van het NPO Radio 1-programma ‘Nooit Meer Slapen’, dat hij acht jaar lang presenteerde. Eerder presenteerde Van der Wielen voor onder meer de NPS, NOS en VPRO verschillende programma’s als “Hoe?Zo!”, “Labyrint” en “Met het Oog op Morgen”. Voor televisie maakte hij het onderzoeksprogramma ‘Goudzoekers’ en presenteerde hij talkshow ‘Op1’. Pieter van der Wielen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

NRC Audio: dé plek voor de beste journalistieke podcasts  

In 2020 lanceerde NRC al een eigen NRC Audio app. De podcasts van NRC staan maandelijks hoog in de luistercijfers van NLO, met NRC Vandaag steevast als koploper. Eerder lanceerde NRC onder meer de podcasts CocaïnekoortsPim en Het geheim van Rijswijk

Meer lezen of alvast iets luisteren?

De trailer van Het Uur is alvast te beluisteren.

3 Comments

 1. Nog steeds jammer dat ik hem niet meer live kan horen in de nacht bij Radio 1.

  “podcast” ( de vroegere cassette dus) is voor mijn geen optie.

  • Sterkte! We zullen je missen.

   BTW: Veronica zond vroeger ook nooit live uit. Allemaal van cassette, ik bedoel band …

   LOL!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*