AVROTROS zoekt een Applicatiebeheerder

“Hallo allemaal!

Mijn naam is Patrick en ik werk als applicatiebeheerder op de afdeling ICT bij AVROTROS. Helaas komt aan al het goede een eind en ga ik per 1 december AVROTROS verlaten. Wil jij mijn functie overnemen? Zo ja, lees dan even verder wat ik de afgelopen jaren heb gedaan en wat de functie precies inhoudt.

Belangrijk, je komt binnen bij AVROTROS en je gaat eerst lekkere koffie halen! Hier maak je een praatje met je collega’s (zowel van ICT als andere afdelingen) en loop je via andere afdelingen naar de ICT-afdeling. 

Bij binnenkomst kijk je even naar het aquarium (of alle vissen nog leven) en ga je achter je bureau zitten.

Storing! Slack staat vol met berichten, er is wat misgegaan in de Studio van EenVandaag en aan jou de taak om uit te zoeken wat er precies is fout gegaan. Geen idee waar je moet beginnen? Schroom niet om collega’s aan te spreken van ICT, EenVandaag, AV of Interactieve Media. Jij bent tenslotte de contactpersoon en probeert alle eindjes aan elkaar te knopen. De uitzending van EenVandaag moet altijd doorgaan dus is het belang groot.

Ook bij kantoorapplicaties staat het niet stil, om enkele applicaties op te noemen: AFAS, PROMPT, Google Workspace, Topdesk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ken je een applicatie niet? Geen probleem, er is ruimte genoeg om op cursus te gaan of jezelf te ontwikkelen. Aan jou de taak om vooral met nieuwe ideeën, oplossingen en uitdagingen te komen.

Als applicatiebeheerder wordt er vooral van je verwacht dat je “out of the box” kunt denken. Denk je iets beter te kunnen, laat maar zien!

En als afsluiter; 2 keer per jaar is er een groot AVROTROS feest! Ga hier met je collega’s naartoe en leer andere afdelingen kennen. Informeel is de beste methode om begrip en acceptatie te creëren bij storingen / issues.’’

Applicatiebeheerder

Uren per week

36Contractduur

1 jaarSluitingsdatum

19-09-2022

Als Applicatiebeheerder word je onderdeel van het ICT team. Het team bestaat uit een Hoofd ICT, vier medewerkers helpdesk, drie applicatiebeheerders en drie systeembeheerders. Je ondersteunt, samen met de andere applicatiebeheerders – Erik en Nathalie – jouw AVROTROS collega’s bij het gebruik van diverse applicaties. Dit kan variëren van studio-gerelateerde toepassingen voor EenVandaag, een redactiesysteem voor Radar, tot diverse applicaties voor afdelingen als P&O en Financiën. Mede afhankelijk van jouw kennis en vooral bereidheid om je te ontwikkelen, zal een definitieve invulling gegeven worden aan jouw werkzaamheden. Eén ding staat wel vast: als Applicatiebeheerder sta je dicht bij de afdelingen en heb je nauw contact met alle collega’s, daarom vinden we het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en servicegericht te werk gaat. 

Wat we daarnaast vooral belangrijk vinden is dat je nieuwsgierig bent en blijft naar de ontwikkelingen in jouw vakgebied en bereid bent om je te ontwikkelen waar nodig. Bij AVROTROS willen we graag in je investeren en we bieden je dan ook een ruim aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden. We moedigen je aan om buiten je kaders te denken/ontwikkelen. 

Naast een leuke  baan in een dynamische, ambitieuze en plezierige werkomgeving biedt AVROTROS een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO voor het Omroeppersoneel (schaal G). 

Bij AVROTROS hebben we oog voor de vitaliteit van onze medewerkers, daarom kun je bij AVROTROS tussen het werk door gebruik maken van massagestoelen, maar ook een prachtige wandeling maken in het Gooische natuurreservaat. Verder ontvang je een MacBook en Iphone om je werk goed uit te kunnen voeren. Het betreft in eerste instantie een contract voor 1 jaar, maar als het goed klikt tussen ons bieden we je graag een contract aan voor onbepaalde tijd. 

Heb jij vragen over de vacature? Neem dan contact op met Pooja Mathoera (Recruiter) per mail via pooja.mathoera@avrotros.nl.

Reageren 
Wil je reageren op deze vacature druk dan op de button ‘solliciteren’. 
Heb jij al eerder gesolliciteerd op een vacature bij AVROTROS? Wijzig dan je wachtwoord hier anders krijgen wij jouw sollicitatie helaas niet binnen!

AVROTROS

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving.

In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen:  

 • Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
 • Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
 • Samenbrengen van mensen
 • Helpen met het duiden van nieuws

AVROTROS is een omroep die verbindt en verrijkt. De omroep voor ons. Dat betekent dat we er voor iedereen zijn. Om dat elke dag vol trots te kunnen zeggen, vinden we het belangrijk dat elke werknemer bij AVROTROS mag zijn zoals die is. Je hoeft je bij AVROTROS niet aan te passen of een deel van je identiteit overboord te gooien. Samen inspireren we elkaar om nieuwe, betere programma’s te maken. Voor ons. Heel Nederland. 

Wij streven naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve mediaprofessionals te solliciteren op onze vacatures. Als we de ideale collega eerder vinden dan sluiten we de vacature. Als het nodig is laten we de vacature langer openstaan. Door te solliciteren ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken kan onderdeel zijn van het selectieproces.  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SOLICITEREN

1 Comment

 1. Ik weet nog goed dat de eerste ICT baas bij de TROS, Jan Boelens †, een MAC plus naar binnen bracht op de radio afdeling ergens in 1986 en sprak de historische woorden; “Ach kijken jullie of dit wat is”.
  En zo werden in no time heel veel MAC’s naar binnen gebracht. Geweldig! Sinds die tijd altijd een MAC gebruikt.

  Mag ik aan nemen dat nu AVROTROS nog steeds de MAC gebruikt?
  Dat is nl niet helemaal duidelijk.

1 Trackback / Pingback

 1. Actuele mediavacatures - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*