Pieter Omtzigt is BNR nieuwspersoon van het jaar 2023

Op zijn 50ste verjaardag is politicus Pieter Omtzigt uitgeroepen tot BNR Nieuwspersoon van het Jaar 2023. Dit gebeurde in het radioprogramma De Ochtendspits en was gebaseerd op de stemming van het BNR-publiek. De prestigieuze onderscheiding werd vanochtend aan Omtzigt overhandigd, waarbij hij met 23,6% van de stemmen de concurrentie achter zich liet. Een opmerkelijke viering van zijn mijlpaal, die zijn indrukwekkende jaar in de schijnwerpers extra bijzonder maakt. Het leek een heel normaal jaar voor mij, totdat de VVD in juli het kabinet opblies,” zei Omtzigt tegen Bas van Werven in de uitzending. “Het is me een eer om de eerste ‘Nieuwspersoon van het jaar‘ van BNR te zijn,” aldus de politicus.

In een peiling, uitgevoerd door de BNR-redactie in december, werd het Nederlands publiek gevraagd wie volgens hen de grootste impact had op het nieuws. Men kon kiezen uit een shortlist van tien personen, met onder andere Geert Wilders, Mark Rutte, Caroline van der Plas en Sigrid Kaag. Maar ook CEO’s als Marjan Rintel (KLM), Peter Wennink (ASML) en F1-coureur Max Verstappen stonden op de lijst. De redactie stelde de lijst samen op basis van de frequentie en impact van hun optredens in het nieuws.

Pieter Omtzigt heeft politiek gezien een opmerkelijk succesvol jaar achter de rug. Het in 2023 opgerichte Nieuw Sociaal Contract (NSC) behaalde bij de recente Tweede Kamerverkiezingen maar liefst 20 zetels, waarmee Omtzigt een prominente positie aan de formatietafel verwierf. Het jaar 2023 markeert daarmee zijn opmerkelijke politieke comeback, en zijn uitverkiezing tot BNR Nieuwspersoon van het Jaar onderstreept de impact van zijn bijdrage aan het nationale discours.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*