Pieter Klein wordt hoofdredacteur van Nieuwsuur

Pieter Klein wordt per 1 februari de nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur.Hij volgt Joost Oranje op,die begin volgend jaar aan de slag gaat als coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws.

Klein is momenteel onderzoeksjournalist bij RTL Nieuws en was daar onder meer verantwoordelijk voor de publicaties over het toeslagenschandaal.In 2019 werd hij vanwege dat dossier samen met Trouw-journalist Jan Kleinnijenhuis verkozen tot Journalist van het Jaar.

Klein: “Ik heb met heel veel plezier jarenlang bij RTL Nieuws gewerkt, als chef van de politieke redactie, als adjunct en als journalist. Ik ben RTL dankbaar voor de kansen die ik kreeg. Voor mij voelt het hoofdredacteurschap van Nieuwsuur nu als een logische stap. Ik verheug me enorm op m’n nieuwe rol, waarin ik hoop bij te dragen aan waar mijn hart ligt: de precisiejournalistiek, waarmee Nieuwsuur naam heeft gemaakt. Diepgravend onderzoek dus en relevante verdieping. Kritisch, open en onbevangen.” NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Tijdens de gesprekken is gebleken dat Pieter Klein en Nieuwsuur uitstekend bij elkaar passen. Zijn journalistieke kwaliteiten staan buiten kijf en zijn ruime ervaring en grote affiniteit met de onderzoeksjournalistiek sluiten haarfijn aan bij de aard en het karakter van onze nieuwsrubriek. Joost Oranje laat een succesvol en gemotiveerd team achter, dat barst van de ambitie en we hebben er alle vertrouwen in dat het onder Pieter weer een stap verder zal worden gebracht.”
NOS algemeen directeur Gerard Timmer: “Met de komst van Pieter Klein als nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur komt er opnieuw een journalistiek zwaargewicht aan het hoofd van dit programma te staan. Het werk van Pieter heeft de afgelopen jaren tot onthullingen geleid die passen bij wat Nieuwsuur is. Gecombineerd met zijn eerdere hoofdredactionele ervaring staat zijn komst borg voor de kwaliteit waar Nieuwsuur voor staat.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*