Piet Paulusma en Foppe de Haan te gast op de MAX-boot

 Zondag 4 augustus zijn weerman Piet Paulusma en voetbaltrainer Foppe de Haan te gast op De Perstribune van MAX. Voor de tweede opeenvolgende week ontvangt presentator Carrie ten Napel twee Friese gasten op de MAX-boot in de Friese wateren.

Ten Napel verslaat voor MAX momenteel het skûtsjesilen vanuit Friesland. Elke dag is ze op NPO 1 te zien in het Skûtsje Journaal. Ook het NPO Radio 1-programma De Perstribune komt voor de gelegenheid vanaf de MAX-boot, die zondag ligt afgemeerd in de haven van Stavoren. Te gast zijn twee echte Friezen.

Piet Paulusma is misschien wel de bekendste, of in elk geval opvallendste, weerman van Nederland. Dagelijks is hij te zien op SBS6 met Piets Weerbericht waarin hij op volstrekt eigen wijze de weersverwachting brengt. Zijn standaard afsluiting ‘Oant Moarn’ is een begrip in Nederland. Eind dit jaar loopt zijn contract bij SBS6 af.

Foppe de Haan is één van de grote namen uit de Friese sportgeschiedenis. De Haan was bijna een mensenleven actief bij sc Heerenveen. Zijn grootste sportieve successen kende hij in dienst van de KNVB. Zo werd hij drie keer Europees kampioen; twee keer als bondscoach met Jong Oranje en één keer als assistent-bondscoach van de Oranjevrouwen.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*