Conchita Wurst te gast bij Jinek

Conchita Wurst, de Oostenrijkse artiest die in 2014 het Eurovisie Songfestival won, is vanavond te gast bij Eva Jinek. Tom Neuwirth aka Conchita werd in 1 klap wereldberoemd met zijn optreden als bebaarde diva. Hij stond op de rode loper van de Golden Globes, werd uitgenodigd door Ban Ki-Moon, destijds secretaris-generaal van de VN, en is ambassadeur van de Europride 2019. Hij is een wereldwijd boegbeeld van de LHBT-gemeenschap met de overwinningsslogan’ We are unstoppable!’. 

Bij Jinek vertelt hij vanavond over zijn leven na de overwinning op het Eurovisiesongfestival en welke impact dat op hem heeft gehad. En over hoe hij zijn bekendheid inzet voor de rechten van de LHBT-gemeenschap. 
Conchita is in Nederland vanwege Pride Amsterdam 2019. En daarover zijn ook Cornald Maas, Ellie Lust en Rik van de Westelaken te gast. De laatste twee presenteren zaterdag de live-uitzending van de inmiddels wereldberoemde botenparade. Cornald Maas is de voorzitter van de jury die de winnaar bepaalt van de parade.  Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. ,,We herdenken de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging’’, aldus Maas. ,,Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. We hopen dat het thema van Pride Amsterdam dit jaar op een originele manier op de boten te zien zal zijn.’’

 Dit en meer actualiteiten vanavond bij Jinek rond 23.00 uur bij de KRO-NCRV op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*