Philips TV eerste grote Europese tv-aanbieder met Mimi Sound Personalisation

Kijkers kunnen met Mimi hun Philips TV-geluid personaliseren en optimaliseren

TP Vision heeft gisteren op de Internationale Dag van het Gehoor bekendgemaakt dat Philips TV het eerste grote televisiemerk is dat Mimi Sound Personalisation in zijn televisietoestellen zal opnemen. Dit stelt consumenten in staat om de geluidsprestaties van hun Philips TV aan te passen aan hun persoonlijke luisterprofiel voor een optimale geluidsbeleving.

TP Vision is de licentiehouder die verantwoordelijk is voor het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de marketing van Philips TV (in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, India en geselecteerde landen in Azië-Pacific) en Philips Sound (wereldwijd). Het bedrijf heeft bevestigd dat het merendeel van de toestellen uit de Europese Android tv-serie van 2021* zal beschikken over Mimi Sound Personalisation-technologie om alle klanten te kunnen laten genieten van optimale geluidskwaliteit.

In een reactie stelt Martijn Smelt, CMO Europe TP Vision: ‘We vinden de algehele gebruikservaring van onze klanten net zo belangrijk als hoge beeld- en geluidskwaliteit van onze Philips TV-toestellen. De toevoeging van de Mimi-functionaliteit bewijst dat tv-kijken verder kan worden verbeterd en gepersonaliseerd voor een optimale ervaring voor al onze klanten.”

Persoonlijk luisterprofiel voor optimale beleving
Met Mimi Sound Personalisation kunnen gebruikers de instellingen van hun tv-audio aanpassen aan hun eigen unieke luisterprofiel door middel van een korte gehoortest via een iOS- of Android-handset of -tablet. Op basis hiervan wordt een persoonlijk Hearing ID-profiel gecreëerd dat vervolgens eenvoudig kan worden gesynchroniseerd met de televisie via een QR-code. Het resultaat is een gepersonaliseerde geluidsprestatie en geoptimaliseerde televisiebeleving.

Mimi is gebaseerd op drie gepatenteerde kerntechnologieën – met meer dan 75 patentaanvragen – en kan door middel van een verwerkingsalgoritme meer dan 100 parameters profileren. Vervolgens kan het systeem de geleverde audio nauwkeurig beoordelen, aanpassen en optimaliseren voor ieders persoonlijke gehoorvermogen.

Het gehoorvermogen van de gebruiker wordt primair beoordeeld op twee gebieden: het geluid met de laagste intensiteit dat ze kunnen detecteren en hun vermogen om ‘gemaskeerde’ geluiden te verwerken. Bij dat laatste betekent dit ook wel: het zachtste geluid dat de gebruiker kan waarnemen in de aanwezigheid van maskerende geluiden zoals ruis.

Beschikbaar voor iedere consument
Mimi Sound Processing zal beschikbaar zijn op het merendeel van de toestellen uit de Europese Android TV-serie van 2021 die vanaf begin mei 2021 worden geïntroduceerd. De Mimi-functionaliteit wordt breed opgenomen in het Philips TV-assortiment – van de betaalbare Philips Performance-serie tot de premium OLED-serie – en dat maakt de Mimi-technologie toegankelijk voor een brede groep consumenten.

3 Comments

  1. Loewe heeft dit al 3 jaar, dus niet uniek voor Philips.
    Het werkt uitstekend voor slechthorende maar bij verkeerd afstellen kan het ook te veel zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*