Peter Heerschop bundelt het beste in boek Lieve Marianne 

“Als ik die selectie uit 20 jaar radiocolumns Lieve Marianne teruglees, is het toch een beetje een terugblik op onze Hollandse historie. Heel veel sport en politiek, maar ook collectief geheugen, misstanden in de maatschappij, muziek, tv en entertainment. En uiteraard onderzoeken met bizarre uitkomsten, de jaarlijkse nationale vogeltelling en het klimaat. Het is, in die 20 jaar, echt aantoonbaar warmer geworden. Dat die mus, altijd onbetwist winnaar in nationale vogeltelling, nog steeds niet van het dak valt, is voor mij ook een verrassing…” 

In het boek Lieve Marianne laat Peter Heerschop lezen waarom automobilisten om 10 voor 10 op vrijdagochtend de auto even parkeerden of mensen op kantoor een vers kopje koffie – Nee, geen Senseo, met de S van Satan – inschonken. Op zijn eigen onnavolgbare wijze, vaak hilarisch, soms ook ontroerend, luidde Peter Heerschop de week uit en het weekend in.
Hij bleef Radio 538 al die jaren trouw.

Peter Heerschop begon bij de Olympische Spelen in 2002 in Salt Lake City als experiment bij Evers Staat Op en bleef zijn ‘open brief’ aan Lieve Marianne (Timmer) vanaf september 2002 wekelijks voorlezen. In Lieve Marianne bundelt uitgeverij FC Klap rake en rare hoogtepunten uit vierduizend A4’tjes, waarvoor Peter Heerschop op vrijdagochtend met plezier naar Hilversum reed. Peter: “De verslaving van het inspreken, is nog veel groter dan die van het opschrijven. Ik hoop dat het moment van luisteren bij het lezen van dit boek weer terugkomt.” 

Wie Peter Heerschop zegt, of hem in die hoogste versnelling bij zo’n onorthodoxe opsomming hoort tetteren, denkt vooral aan lachen, gieren, brullen, maar de cabaretier kan ook de vinger op de zere plek leggen. De laffe moord op Peter R. de Vries, de dood van André Hazes of zijn mentor Bram Vermeulen, de aanslag op Theo van Gogh, het zijn momenten waarop Peter Heerschop emotioneel uit zijn slof schiet. En het ook oorverdovend stil kon zijn in de Radio 538-studio bij ‘De Grote Evers’… 

Hoe het nieuws onder zijn huid kroop bij de vermissing van Anne Faber en hij zijn 22-jarige dochter niet meer alleen wilde laten fietsen. Maar ook zijn hilarische halfjaarlijkse uitleg over de zomerklok: welke kant moet ie ook alweer op? En alle tips en tricks, waar Peter als adviseur menig topsporter naar olympisch goud stuwde. Uiteraard ook zijn Lieve Marianne… 

De bundel is vanaf 15 november te koop.  
De bloemlezing bestaat uit 144 pagina’s op formaat 160 x 230 mm.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*