Peter Dillen overleden

Deze week werd bekend dat voormalig omroepmedewerker Peter Dillen is overleden.

Ruim 17 jaar was hij politiewoordvoerder. Daarvoor was hij eigenaar van een geluidstechnisch installatiebureau. Verder werkte hij ruim 20 jaar voor o.a. NTS/NOS, TROS Aktua, NCRV, KRO en de BRT. In 2006 ging Dillen met pensioen.

Leo Schiltmans: “Peter Dillen heeft een rijke carrière achter zich. Een druk bezet man die weinig rust kende. Al op zijn zeventiende jaar begon hij een geluidstechnisch bedrijf en verhuurde geluidsinstallaties voor grote projecten door het hele land, maar ook voor bruiloften en partijen waar hij zelf optrad als jongste DJ van Nederland.”

“Beroemd was zijn jaarlijkse openluchtbal op het Burgplein in Eindhoven, waar hij licht, geluid en muziek verzorgde. Het leek bijna vanzelfsprekend dat hij bij de omroep verzeild raakte, waar hij zonder enige ervaring begon als film- en nieuwscorrespondent voor het NTS Journaal. Al snel werd hij actief voor tal van zendgemachtigden, waaronder NCRV, KRO, BRT, AVRO en TROS. Hij was betrokken bij vele spraakmakende onderwerpen waarover nu nog gesproken wordt en doorkruiste daarbij het land in een auto die bijzonder opviel door het grote aantal antennes en sprieten op het dak.”

“In 1980 dacht hij het wat rustiger aan te kunnen gaan doen, toen hij koos voor een baan als woordvoerder bij de politie in Apeldoorn. Maar zoals te verwachten bleef hij ook daar weer meegaan in de vaart der volkeren en wist, met zijn opgedane ervaringen als omroepjournalist, binnen de politie een cultuur van meer openheid en respect voor het beroep te creëren. Hoewel zijn manier van werken hier en daar wel eens als overrompelend werd ervaren ontmoette hij, tot bij bekende politici toe, grote waardering. Na zijn pensioen bleef Peter trouw deelnemen aan reünies op Schiermonnikoog onder auspiciën van Wibo van de Linde, met wie hij tot het laatst toe hechte contacten onderhield.”

1 Trackback / Pingback

  1. Deze mediaprofessionals overleden in 2018

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*