Peter d’Hamecourt overleden

Journalist Peter d’Hamecourt is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan een hartstilstand in zijn woning in Zuid-Frankrijk.

D’Hamecourt had een indrukwekkende carrière in de journalistiek en was vooral bekend om zijn werk als correspondent in Moskou. Hij leidde daar jarenlang een groot bureau dat voor verschillende media in Nederland en Vlaanderen werkte, waaronder de NOS, het AD en de VRT. Na zijn pensionering als correspondent in 2008 bleef hij gedeeltelijk in Rusland wonen en legde zich toe op het schrijven van boeken. In 2018 werd hij getroffen door een herseninfarct, waarna hij in een rolstoel belandde.

Enkele jaren geleden werd d’Hamecourt door Spreekbuis geinterviewd:

2 Comments

 1. RIP

  Maar al dat wensdenken van die journalisten: zou kunnen,mogelijk, waarschijnlijk. Zo zijn krantenartikelen en nieuwsbulletins gevuld en het geld is binnen
  Ik las een internetartikel dat er volgens pew research dat het online bereik van msm daalt. Blijkbaar willen minder mensen naar de onzin van msm luisteren

 2. Er zijn hier onwijs veel onderwerpen waar je je complothysterie kunt uiten. Maar dat is niet genoeg dus hier ook maar een oprisping naar msm?

  Gelukkig kon er nog een Rip vanaf.

  —–

  On topic,
  Peter d’Hamecourt was een hele goede correspondent in een moeilijk land.
  Ook veel te jong overleden. Sterkte voor familie vrienden en collega,s.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*