Penoza-scenarioschrijver Pieter Bart Korthuis gooit het roer om met TROLLIE

De 10-delige televisieserie van producent Johan Nijenhuis gaat 17 oktober in première op NPO Zapp en het 29e Cinekid Festival.

TROLLIE is een meeslepend avontuur over een wel heel bijzondere vriendschap. De 10-jarige boekenwurm Max Pluim raakt namelijk bevriend met een trol! Wanneer Max met zijn hele familie naar het afgelegen berghuisje van zijn oma Mimi gaat, gebeuren er vreemde dingen. De koelkast wordt geplunderd, de servieskast ligt overhoop en het hele huis zit onder het snot. Dit is het werk van Trollie, de bergtrol die Max het leven redde toen hij door het ijs zakte. Trollie is verdwaald en weet niet hoe hij naar huis moet komen. Bij oma kan hij niet blijven en Max besluit zijn familie tijdens Kerst te verlaten om zijn nieuwe vriend te helpen. Samen gaan ze op zoek naar Ekeby, het magische land van trollen, kabouters en eenhoorns.

De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge nieuwkomer Leo Willems, Jelka van Houten (MIDDEN IN DE WINTERNACHT), Olga Zuiderhoek (PENOZA), Tanja Jess (KEES DE JONGEN), Kees Boot (HARTENSTRAAT) en Koen de Graeve (HET LEVEN VAN NINO). Regisseur Gert Embrechts (speelfilm ALLEZ EDDY) regisseerde alle 10 de afleveringen.

De coproductie van Johan Nijenhuis & Co (APENSTREKEN, DE LEEUWENKUIL) en Zilvermeer Productions (WIPLALA, DOLFJE WEERWOLFJE is vanaf zaterdag 17 oktober 2015 om 19.00 uur wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp. In België wordt de serie uitgezonden op Ketnet.

Jelka van Houten (speelt Berber, de moeder van Max:) “Het is bijzonder om een moederrol te spelen als je zelf ook moeder bent. Ik wist niet wat het inhoudt om moeder te zijn totdat ik ook moeder werd.” “Trollie is een  nostalgisch sprookje rondom een modern gezin. Een warm nostalgisch winterverhaal in een nieuwe tijd. Zo’n serie vol fantasie heb ik lang gemist.” “Leo speelt mijn zoon Max, en dat was ‘life imitating art’ en andersom: Leo is zelf ook de dromer die Max volgens het scenario van Trollie is.”

Gert Embrechts (Regisseur): “Fantasie en realiteit komen samen in het hoofd van een jongentje van 10. Dankzij de reis met de trol zet hij een belangrijke stap in zijn leven.  Het is een wintersprookje; om het te maken heb ik de hele zomer in de sneeuw gestaan. Olga Zuiderhoek speelt Oma Mimi. Oma Mimi lijkt zondering omdat ze meer kan zien dan de meesten van ons. Ze kan praten met mythische wezens. Ze heeft voelsprieten die wij niet hebben. “Olga Zuiderhoek smeedde de bijzonder band tussen Mimi en Max: nu Mimi’s leven ten einde loopt doet ze hem beseffen dat hij stappen moet zetten in zijn leven.”

Johan Nijenhuis (Producent): “Trollie maakt dat je weer met het hele gezin naar een  meeslepende serie kan kijken. En het is een uitzonderlijke serie omdat er  plek is voor het fantasievolle en onverklaarbare. Omdat de hoofdrol wordt gespeeld door een kind is alles in de zomervakantie gefilmd. We hebben vrachtwagens vol kunstsneeuw de studio ingeblazen om elke aflevering een wintersfeer te geven.”

Pieter Bart Korthuis (scenarioschrijver): Hoewel je het niet meteen van een fantasy verhaal zou verwachten, heb ik met de scenario’s van TROLLIE waarschijnlijk mijn meest persoonlijke werk tot nu toe geschreven. De telefilms TAARTMAN, DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND, als ook de misdaadserie PENOZA, zijn op het eerste gezicht zeer verschillend, maar in de kern zijn het allemaal verhalen over buitenbeentjes die zoeken naar verbondenheid.

Trollie is tot stand gekomen dankzij financiele bijdragen van: KRO-NCRV, CoBO Fonds, Mediafonds, VRT, Screen Flanders, Vlaams Audiovisueel Fonds/Mediafonds, de Belgische Tax Shelter en Creative Europe. Trollie, vanaf zaterdag 17 oktober om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*