Pearl Jam schenkt Pinkpop-show aan KINK

Pearl Jam heeft een unieke show uit de eigen archieven geschonken aan radiostation KINK. Het gaat om het optreden dat de band gaf op Pinkpop 2018. Pearl Jam sloot dat jaar de vrijdag van het festival af.

Het optreden is destijds niet op radio of tv uitgezonden en komt rechtstreeks uit de eigen verzameling van de band zelf. De show is bedoeld als kleine pleister op de wond voor alle fans die kaarten hadden voor de uitverkochte shows in de Ziggodome die gepland stonden op 22 en 23 juli.

“We zijn immens vereerd dat Pearl Jam via KINK dit gebaar maakt naar de fans”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. “Het is voor het eerst dat deze unieke show met grote hits als Alive, Black en Jeremy, maar ook fan-favorieten als Porch, Rearviewmirror en Red Mosquito op radio te horen is. Voor iedereen die er toen niet bij kon zijn of het optreden juist nog een keer mee wil maken een unieke kans!”.

KINK zendt het Pearl Jam optreden integraal uit op woensdag 22 juli, van 19u30 tot 22u. Overdag wordt het meest recente Pearl Jam album Gigaton meerdere malen op vinyl weggegeven.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel – inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore en KINKNL met de beste muziek uit eigen land.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*