Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo nieuwe presentatoren 5 Uur Show

Ervaren journalisten brengen dagelijks persoonlijk verhaal achter het nieuws

image
© William Rutten

De presentatoren van de nieuwe 5 Uur Show, die vanaf maandag 17 augustus iedere doordeweekse dag te zien is bij SBS6, zijn bekend: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Twee ervaren journalisten die aan de hand van de actualiteiten onderzoeken wat er leeft in de samenleving, door gesprekken met zowel deskundigen als betrokken mensen met een persoonlijk verhaal. Actuele onderwerpen worden afgewisseld met aandacht voor crime, entertainment, royalty en politiek. Om de week presenteert één van hen de dagelijkse live talkshow.

Daarnaast werkt de 5 Uur Show samen met Hart van Nederland voor de dagelijkse update van het Nederlandse nieuws. Er is ook een nieuwe rubriek waarbij iemand aandacht vraagt voor een bepaald onrecht of zich druk maakt om regionale of landelijke gebeurtenissen. Ze worden niet gehoord of hebben geen idee hoe ze hun probleem moeten oplossen. In de studio wordt het probleem verder besproken en verschaffen deskundigen helderheid.

Brecht van Hulten: “De mix aan onderwerpen in combinatie met de actualiteit en het feit dat dit live tv is maakt het dat ik ontzettend veel zin heb om de 5 Uur Show te gaan presenteren. Nu kan ik, na mijn wat meer serieuze kant, ook een meer lossere kant van mezelf laten zien.”
Carolina Lo Galbo: “Als journalist en presentator vind ik het heerlijk om mensen te interviewen en ik kijk er enorm naar uit om dat nu te doen op het gebied van politiek tot showbizz. Ik wil graag ingewikkelde zaken eenvoudig maken en op zoek gaan naar het persoonlijke verhaal achter de actualiteit.” 

De 5 Uur Show wordt mede mogelijk gemaakt door de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij). Dankzij 3,6 miljoen deelnemers schenken zij jaarlijks ruim 500 miljoen euro aan ruim 250 goede doelen en culturele organisaties. Binnen het programma is aandacht voor onderwerpen waar deze goede doelen en culturele organisaties mee bezig zijn. De 5 Uur Show wordt live uitgezonden vanuit de studio in het pand van de Goede Doelen Loterijen. 

De 5 Uur Show wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.
Uitzending: vanaf maandag 17 augustusvan maandag tot en met vrijdag, om 17.00 uur bij SBS6 en terug te zien op KIJK.nl

2 Comments

  1. Dit gaat de zoveelste blunder worden van de baasjes bij SBS6.
    Het lijkt wel alsof ze daar vooral hun best doen om te zorgen dat er niemand kijkt. Had dan gewoon Daphne Bunskoek meegenomen van RTL4. Dit gaat weer helemaal niets worden. Ze hebben buiten Hart van Nederland nog steeds geen eigen nieuws programma waardoor SBS6 totaal niet urgent is om te kijken. De zender heeft geen sterke naam en geen duidelijk profiel. Geen strakke vooravond en niet het hele jaar door een sterke weekend programmering. Allemaal dingen die op je vlaggenschip eerst in orde moet hebben voordat je druk gaat maken over het 17.00u tijdslot of de andere zenders die het zelfde probleem hebben.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*