Paul Witteman stopt met Podium Witteman

Paul Witteman stopt na dit seizoen met het programma Podium Witteman. De laatste uitzending van dit seizoen is te zien op zondag 15 mei om 18.15 uur, NPO 2.

Na acht succesvolle seizoenen stopt Paul Witteman met het klassieke muziekprogramma Podium Witteman. Dankzij Paul Witteman is de klassieke muziek een belangrijk ankerpunt geworden op de Nederlandse televisie. Paul gaat er dan ook vanuit dat deze belangstelling voor klassieke muziek bij de Publiek Omroep zal blijven.

Paul Witteman: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een programma dat me dierbaar is. Ik heb besloten te stoppen omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan. Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek.

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Podium Witteman is ooit ontstaan vanuit de liefde van Paul Witteman voor klassieke muziek. Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassieke muziekprogrammering van de NTR en de Publieke Omroep.”

13 Comments

 1. Podium Witteman is onmisbaar voor de promotie van klassieke muziek, en naast Paul Witteman zijn ook Mike Boddé en Floris Kortie belangrijke smaakmakers. Dus ik zou zeggen: dóórgaan met het programma!

 2. Heel begrijpelijk dat Paul Witteman stopt met podium Witteman, maar dat hoeft toch niet te beteken dat het programma stopt.
  Paul heeft de basis gelegd voor dit programma met fantastische mensen , die het goed kunnen voortzetten. Dus ik zeg…Doorgaan !!!!!

 3. Zal eerlijk zeggen dat ik maar hapsnap keek maar die Floris neemt het vast over. Die spreekt veel alternatieve kijkers aan. Promotie van klassiek is belangrijk. Waar is de petitie dat het programma behouden blijft?

 4. Als de naamgever stop waarom moet dan ook altijd het programma verdwijnen? Natuurlijk moet het doorgaan. De vervanger van Witteman hebben ze in huis. Floris!! Probleem opgelost!!

 5. Jammer en begrijpelijk dat meneer Paul ruimte wil maken voor andere leuke (muziek)activiteiten. Wij kijken altijd met veel plezier naar Podium Witteman.
  Idd de opvolger(s)zal hopelijk geen probleem hoeven zijn met 2 van die aardige mannen in huis. Alhoewel een vrouw zou ook welkom zijn.
  Bedankt meneer Paul voor 8 seizoenen prachtig Podium.

 6. Zo’n geweldig programma, onmisbaar voor promotie van klassieke muziek moet doorgaan! De variatie die er de laatste tijd in zat was helemaal leuk.
  Gewoon doorgaan!!

 7. Bijzonder jammer maar tegelijkertijd ook begrijpelijk dat Paul Witteman stopt! Fijn te lezen dat er plannen zijn om de continuiteit te waarborgen! Het ‘recept’: 3 heel bijzondere mensen met elk een totaal eigen muzikale invalshoek die samen de menukaart vullen is goddelijk!

 8. Elke zondagavond keken wij naar Podium Witteman, en we genoten van wat geboden werd. Respect voor wat Paul heeft gedaan samen met Floris en Mike. We zullen Paul’s persoonlijkheid missen bij dit programma maar zijn dankbaar dat het in een andere vorm toch doorgaat. En Paul’s liefde voor de muziek van Bach delen we helemaal. Het ga je goed Paul en God bless you.
  Luuk en Nienke Sollie

 9. Pracht programma !!! Veel jonge solisten hebben hier ’n geweldige springplank naar het grote podium gehad. Goeie redaktie en prima medepresentatoren Mike en Floris !! Ik zou graag Mike zien als de opvolger van Paul !!! Humor en ’n virtuose pianist !!

 10. Inderdaad een prachtig programma!
  Ik denk dat Hans Haffmans wel een goede opvolger zou zijn; “Podium Haffmans”?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*