Paul Luijten voorzitter RvT Lokale Omroepen

Paul Luijten is per eind maart 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Dat heeft de belangenorganisatie van lokale omroepen OLON bekendgemaakt.

Op 6 mei 2015 is vanuit de belangenorganisatie van lokale omroepen (OLON) de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) opgericht met als doel de krachten te bundelen en het voortouw te nemen in de omvorming van 260 lokale omroepen naar 50 tot 80 streekomroepen.

Streekomroepen die er , zoals de NPLO het zegt in haar persbericht, voor moeten zorgen dat er ook in de toekomst journalisten in de ‘haarvaten’ van de lokale samenleving actief blijven en verslag kunnen doen van alles wat relevant is voor burgers en voor de lokale democratie. Daar gaat Luijten dus een belangrijke rol in spelen.

Schiphol
Luijten werkte bij onder meer Schiphol en als Associate Director bij Hill+Knowlton Strategies. Daarnaast is hij onder andere voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van AT5, raadslid woordvoerder lokale media en kabel in de gemeenteraad van Amsterdam en woordvoerder mediabeleid in de Eerste Kamer (namens de VVD).

Hij vervult momenteel nog een aantal toezichthoudende functies zoals bestuurslid van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en ambassadeur van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Met de benoeming van Paul Luijten is de Raad van Toezicht nu volledig.

De overige leden zijn: Martijn Vroom (burgemeester Krimpen aan den IJssel en oud-voorzitter OLON), Pedro van Looij (hoofd in- en externe communicatie ASR Nederland), Ton Tekstra (onafhankelijk toezichthouder) en Arne Weverling (wethouder Gemeente Westland en bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*