Paul de Leeuw ontvangt Beeld en Geluid Oeuvre Award

Carrièreprijs tv-beelden 2016 toegekend aan veelzijdige programmamaker

 

De Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 is toegekend aan Paul de Leeuw. De markante tv-persoonlijkheid zal de carrièreprijs tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2016 op maandag 7 maart a.s. in ontvangst nemen. Ter ere van deze bekroning op zijn werk is Paul de Leeuw vanavond (dinsdag 2 februari) te gast in het programma ‘RTL Late Night’ op RTL 4.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de zeventien prijzen van de tv-beelden 2016. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

Nu al een oeuvre award? Ik ben vereerd en trots om in zo’n mooi rijtje testaan. Nu kan ik gaan golfen. NOT!

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s.

Uit het rapport van de vakjury
 

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015).

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Paul de Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze eer te beurt.

De genomineerden in de overige categorieën worden dinsdagavond 2 februari in ‘RTL Boulevard’ bekendgemaakt. Alle nominaties voor de tv-beelden 2016 zijn na afloop van die bekendmaking te vinden op de websitedetvbeelden.nl.

 

De tv-beelden 2016 worden op maandag 7 maart a.s. uitgereikt in de Passenger Terminal Amsterdam. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*