Patrick Kicken: Dit is waarom Matthijs van Nieuwkerk het voordeel van de twijfel moet krijgen

[BLOG] Nou we hebben weer een volgend slachtoffer gevonden om schande over te spreken. Je zult er vast wat van meegekregen hebben: tv presentator Matthijs van Nieuwkerk ligt onder vuur omdat hij jarenlang zijn directe medewerkers uitgekafferd heeft. Het maximale van ze eiste en bij de minste of geringste fout door het lint ging. Hierdoor zitten diverse oud medewerkers nog steeds met een trauma thuis. In eerste instantie dacht ik (en met mij vele radiocollega’s): niks nieuws, laat de Volkskrant eens bij de radio gaan rondvragen. Ook de ene na de andere burn-out door onredelijke managers die zelf weer moeten rapporteren aan een bullebak als John de Mol. Ten tweede dacht ik: maar wacht eens even, we gaan nu niet even alles wat Matthijs van Nieuwkerk ons op televisie gebracht heeft met DWDD in de prullenbak gooien!

Laten we nou eens even heel, heel eerlijk zijn. In medialand, zeker bij de TV, lopen heel veel wannabees rond. Mensen die denken binnen een paar jaar zelf wel even op de radio of TV te verschijnen, want ‘dat kan ik ook en waarschijnlijk nog veel beter’. Ik heb het zelf aan de lopende band meegemaakt, de teleurgesteldheid van mensen die als producer of redacteur binnenkomen en ineens merken dat het toch wel heel hard werken is. Geen luizenbaantje waar je een beetje gezellig koffie zit te drinken de hele dag. Als je dan als DJ vraagt om een BN’er te regelen komen ze met Johan Vlemmix. Leuke vent maar die kan ik zelf ook nog wel regelen. Kom je met Hans Teeuwen dan heb je credits verdiend en vertrouw ik op je. Je bent daar niet alleen omdat je zo knap bent en een vlotte babbel hebt.

Laten we niet vergeten hoeveel stress het oplevert als je een dagelijkse talkshow moet maken op zo’n belangrijk tijdstip op NPO1. Als dan de redactieleden of crew om je heen niet ook voor de volle 200% gemotiveerd is of de ervaring ontbreekt, dan ben je daar gewoon niet op je plek. Dat het Matthijs als presentator enorm gefrustreerd kon maken kan ik me goed voorstellen, hij moest toch iedere dag die kar trekken, in z’n eentje! Hij was de voorman. Bijgestaan door een tafelheer of dame, maar afhankelijk van wat hij aan gasten om zich heen had. Dus snap ik wel dat hij voor vaak dezelfde ‘sure shots’ koos waar hij zich zeker van kon voelen en hij niet gauw tevreden was. En wat denk je van de dagelijkse kijkcijferstress en wat kranten en roddelrubrieken allemaal over je schrijven? Heb me dat altijd afgevraagd hoe hij dat volhield, altijd zo op scherp moeten staan en doordenderen. Is echt niet gezond voor een mens, met dit soort excessen tot gevolg. Was dit gedrag van Van Nieuwkerk niet gewoon een luide schreeuw om hulp?

Ze hebben het geprobeerd op te vangen door Claudia de Breij een dag te laten doen, maar dit werd later teruggedraaid. In Nederland ontbreekt het ook gewoon aan een degelijke mediaschool, je komt binnenrollen als stagiair en je leert het maar ‘a long the way’. Om maar te zwijgen over de eigenwijsheid bij de jonge garde en de onwil om te leren of dingen aan te nemen van de ouderen met ervaring. Vind je het gek dat er zoveel uitval is? En zoveel onvrede bij zowel televisie- als radioprogramma’s. Het niveau is bij tijd en wijlen bedroevend, jij gaat voor goud en sommigen om je heen zijn tevreden met brons. Laten we daar ook eens lering uit trekken, hoe is het gesteld met de kunde van de gemiddelde redacteur of producer? Hebben we er in Nederland, met zoveel zenders, wel genoeg van die écht goed zijn?

De mannen van Vandaag Inside hebben makkelijk lullen, die kunnen op elkaar terugvallen. Als Gijp een keer z’n dag niet heeft, vangt Derksen het makkelijk op. Zij doen aan risicobeperking en kiezen hun gast aan tafel niet op basis van de actualiteit, hooguit de man of vrouw aan de bar. Matthijs moest iedere dag én actueel én vermakelijk zijn, met meerdere gasten, in turbo tempo. Ga d’r maar aan staan. Natuurlijk brengt dat een enorme lading stress met zich mee. En vergeten we ook nog even dat die man overal waar die kwam herkend en aangesproken werd? Een beetje inleving is op z’n plek. Of gooien we hem, na al die jaren top tv op de stapel met Marco Borsato al die andere gecancelde sterren? Zijn we zo’n landje geworden, dat na gebruik zelfs TV iconen weggooit als ware het een gebruiksvoorwerp zonder waarde?

Patrick Kicken

PS: wellicht interessant om ook te lezen of luisteren, de column die ik vorig jaar zomer schreef: Waarom werken bij de radio zo ziekmakend is

67 Comments

 1. “‘Jij!’, schreeuwt de presentator volgens meerdere getuigen. ‘Jij had hier op je knieën moeten zitten, en moeten zeggen: sorry.’

  Onthutst kijken mensen naar wat hier gebeurt.

  ‘Zeg sórry meneer Van Nieuwkerk’, roept de presentator. Om hen heen is het doodstil.

  En dan doet de man wat hij zegt. ‘Sorry meneer Van Nieuwkerk’, brengt hij uit.

  Kicken vindt dat prima..

 2. Ik heb nog nooit, echt nooit, mensen in een bepaalde machtspositie vroeg of laat daar geen misbruik van zien maken. Gelukkig vaak subtiel, maar af en toe ook vreselijk horkerig a la van Nieuwkerk. Iets met ego, dat zich geweldig gevoed voelt als een ander gekleineerd wordt. Echt een vies trekje van de mens, en niet goed te lullen Patrick.

   • Begrip voor iemand die uit passie voor zijn job, bedrijf, of programma een streng beleid voert. Onbegrip voor iemand die alleen ego-bevestiging zoekt.”Zeg sorry tegen meneer van Nieuwkerk’ heeft geen toegevoegde waarde bij een strict beleid, maar is puur ego.

   • Patrick, deze strijd ga je deze keer niet winnen. Er zijn altijd verzachtende omstandigheden, daar hebben advocaten voor doorgeleerd. Maar als je in Nederland mateloos populair bent, en er wordt wat gevonden dan … dan is het hek van de dam en volgt en nog veel meer. Eigenlijk zit iedereen te wachten op een geheime filmopname van zo een woede uitbarsting. (En er gaan verluchten dat die er zijn)

 3. Van de NPO had ik dit niet zo verwacht, eerder bij Talpa. Daar lopen erg veel managers met competentieproblemen rond. Baasjes met geldingsdrang. Vreselijk voor de werksfeer. Zeker bij de promo-afdeling is het de laatste jaren geen fest meer.

  • Bij Talpa gebeurt dit ook. John de Mol is een tiran maar daar zal de Volkskrant niet over schrijven. Daar zijn de verhalen nog een tandje erger dan over Matthijs. Als mensen daar nou eens over zouden praten is het duidelijk dat dat verder gaat dan een beetje vernederen.

  • Ik kan je vertellen dat bij NPO het vaak nog erger is. Als ze écht willen dat dit soort dingen niet meer gebeuren, als ze het écht serieus nemen, gaan ze een serieus bedrijfsbreed onderzoek starten. Ik kan je uit eerste hand vertellen: dan schrik je je kapot!

 4. @Kicken: heb je het volledige artikel gelezen? Het is ronduit verschrikkelijk hoe Matthijs is omgegaan met zijn collega’s. Wat een wanhoop moeten die mensen hebben gevoeld terwijl ze ook nog afhankelijk zijn van hun baan.

  De vraag die ik al een tijd heb: waarom willen er nog zoveel mensen in de mediawereld werken.? Bij zowel radio als tv word je op alle mogelijke manieren uitgeknepen. De salarissen zijn laag. De vergoedingen ZZP zijn nog lager. Doorgroeimogelijkheden heb je nauwelijks.

  Je bent een poppetje in een totaalstukje. Maak je 1 fout of lig je niet goed bij je manager dan word je aan de kant geschoven.

  Waarom willen zoveel (jonge) mensen in deze angstcultuur werken? Misschien kan je daar eens een blog over schrijven…?

 5. Zo, vandaag ben ik het dan helemaal niet met je eens, Patrick.
  Matthijs kan een heleboel goede TV gemaakt hebben, maar niet “in zijn eentje” zoals jij stelt. Zeker bij een talkshow is er een groot team omheen die het hele programma voorbereidt en er voor zorgt dat op het juiste tijdstip de juiste persoon aan tafel komt met het juiste onderwerp met een vragenlijst voor de host. Matthijs doet dat niet allemaal alleen. De show wordt goed als het hele team goed is. Want zonder een goed team wordt het echt helemaal niks!
  Alleen daarom al moet hij respect hebben voor zijn team en zijn team op handen dragen. Niet alleen als de camera’s draaien (waar hij al moeite mee had), maar ook voor en na de uitzendingen. Voldoende gehoord om zeker te weten dat dit niet zo was. Iedereen kan een keer uitvallen en schreeuwen, maar doe dat niet als het publiek er nog zit, kom vervolgens later met een sorry en zorg ervoor dat het daarna niet meer gebeurt. Respect voor andere mensen, te beginnen met jouw eigen team!
  Iedereen kan een foutje maken. Ook jouw team medewerkers. En als je dan uitgekafferd wordt voor het publiek, dan snap ik heel goed dat je niet meer voor 200% gemotiveerd bent. Vandaag de dag zou ik zelfs kunnen zeggen: OK jongen doe jij het lekker in je eentje. Jij kunt het toch zo goed alleen?

 6. Hoi Patrick , Tja toch vind ik dat Matthijs en zijn team dit eerder hadden moeten aanpakken. Ik had op het werk ook zo’n baas die dacht dat alles wat hij zei gedaan moest worden. Heb hem uiteindelijk
  gedreigd met een kort geding als hij niet ophield met dat gekleineer. Hij werkt al 10 jaar niet meer bij ons . Plotseling was hij er niet meer. Ook zo’n type Musk moeten we niet tolereren.
  Hij denkt dat arbeiders tweede rang mensen zijn.80 uur werken ipv
  40 ? Gelukkig krijgt hij de deksel op zijn neus.
  Maar goed we kunnen beter afscheid nemen van Matthijs.
  Zijn tijd is gekomen en dat gescheld op je medewerkers moeten
  we niet meer pikken. De NPO moet gewoon nieuw talent opleiden
  en die over het paard getilde presentatoren de laan uitsturen.

 7. Uit de column krijg ik niet het idee dat Patrick Kicken daadwerkelijk het algehele Volkskrant artikel goed tot zich genomen heeft. en daarbij alle ins-en-outs met betrekking tot eindredacteuren, met betrekking tot leidinggevenden en hoe de dynamiek daar uiteindelijk tot een totale angscultuur verwerd.

  Of Patrick Kicken is dit totaal ongezonde gedrag zelf ook gewend? En passent geeft Kicken ook nog een uitbrander aan redacteuren en doet alsof het zielig is voor Van Nieuwkerk. Van Nieuwkerk is niet de enige die een dagelijkse talkshow deed die jaren. We vergeten dat er meer talkshows waren en die waren echt niet slecht. Barend & Van Dorp waren er vroeger ook, Pauw & Witteman en later Pauw, etc etc. Daar werkten ook goede redacteuren Patrick Kicken net als vele andere waardevolle programma’s waar niet per se de medewerkers als lelijke honden werden behandeld door de anchor en eindredacteuren beschermd door leidiggevenden. Let wel: Van Nieuwkerk was niet de baas van het programma maar gedroeg zich wel zo als ee kleine tiran. Daar is niet echt een excuus voor en de hele leiding zou zich dat aan moeten trekken. Frans Klein? Marc Adriani (nu BNR Nieuwsradio)? waar zijn jullie?

  • Nou dat is wat me inderdaad nog het meeste tegenstaat van deze heksenjacht. Alsof één iemand op een kar met pek en veren door de (digitale) stad paraderen het oplost. Dit probleem zit véél dieper. Scoringsdrang, geldingsdrang, een verrot publiek systeem dat eigenlijk (minimaal) half commercieel is etcetera etcetera

 8. Dus eigenwijsheid van de jeugd is de boosdoener??? Wat een onzin! Je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen gedrag!

  Matthijs had ook eerder aan de bel kunnen trekken maar hij koos toch liever voor het grote geld en zijn onaantastbare sterrenstatus.

  Het was natuurlijk te voorspellen dat er ergens een grens is, ik hoop alleen maar dat hij hiervan leert, maar, nog meer! hoop ik dat het ‘geldterrorisme’ (oftewel het kapitalisme) wordt gestopt, zodat mensen weer gezond en vredig naast elkaar kunnen leven want eigenlijk zou dit überhaupt niet mogelijk mogen zijn…

 9. Oh, jee………………Patrick schrijft iets over een TV programma en de zaken er om heen. Ik weet niet of dat nu zo’n goeie match is…………..
  Terug naar de radio dan maar heer Kicken.

  • Nee hoor, lekker op therapeutische basis onnozele stukjes blijven schrijven en blijven voice tracken (is echt iets anders dan radio maken) bij het lokale suffertje.

    • Doe ik ook nog bij mijn schaarse radioavonturen, zo’n geinige manier van werken, programma in elkaar zetten alsof je een jingle produceert. Wel op kortegolf, anders wordt het te nieuwerwets.;-)

 10. “Zijn we zo’n landje geworden, dat na gebruik zelfs TV iconen weggooit als ware het een gebruiksvoorwerp zonder waarde?”

  De omgekeerde wereld weer, Van Nieuwkerk gebruikte z’n medewerkers als gebruiksvoorwerp die als ze niet precies deden wat hij wilde ze onmenselijk behandelde. Over omkering van alle waarden gesproken. En juist daarom wordt hij nu gediskwalificeerd. En voor hoe lang? Dat zal de tijd leren, maar nu ff niet. En juist hij kon kennelijk de hitte in z’n eigen keuken niet aan. En ’t heeft nog lang geduurd voordat ie inzag wat er nu gaande was, hij zag t probleem niet en Kicken nog steeds niet, precies zo’n gevalletje zonder besef. Het is eenzaam aan de top en hoe eenzaam zag je ook aan z’n belachelijke clowneske vrijetijskleding. Hij dacht dat hij daarmee een soort van hippe pionier en visionair was van de mode en niemand die dat betwistte, keizer Van Nieuwkerk. Rijp voor n psychiater is ie. En al die andere figuren als Kicken, burn-outs door psychische druk? Ja, iedereen heeft tegenwoordig een burn-out en niemand meer een drank- en/of drugsprobleem. Maar als je ’s avonds twee flessen wijn leegdrinkt, dan verschijn je vanzelf op een dag niet meer op je werk. Door een burn-out? La me nie lache. Jezelf voor de gek houden dat kunnen ze allemaal goed in dit kille kikkerlandje van Kicken tot Rutte en Van Nieuwkerk is nu aan het stikken in zn onaantastbare eigenwaan. Karakterzelfmoord. Geen bloemen.

  • Hoi Paul , Ik heb zelf ook een burn out gehad.
   Ik gun je er ook een dan praat je daarna niet meer zo achterlijk.
   Wat een zielig figuur ben jij

   • Heeft geen zin Erwin. Als je Paultje zijn andere reacties ziet zul je ontdekken dat hij niet zielig is, maar nogal verward. Erg verward.

    • Ik denk dat een wereld die iedere dag, jaar in jaar uit van iemand perfectie eist op top niveau, dit soort uitwassen zelf creëert en niet één persoon moet dan hier gekruisigd worden maar het systeem zelf.
     Wat ik zelf ook uitermate verwerpelijk vindt, is het gedrag van de wolvepack als één a 2 packleiders in de aanval gaan, volgt de rest gedwee om te kotsen vind ik dat…Jalouzie is daarbij een belangrijke drijfveer..ik heb zelf ook vaak moeten werken met mensen die niets wilden presteren en soms ook nog erg stom waren, dan is het heel moeilijk om altijd aardig te blijven want jij als eindverantwoordelijke wordt er wel op aangerekend.
     Als de hele wereld om je heen over je valt dan moet je toch echt zeker weten dat je iets heel goed gedaan hebt zoals de engelsen zeggen; No good deed goes unpunished en laat toch die hele f..g hypocriete wereld aan hun kijk mij zo goed wezen spelletje.
     Voor al die jaloerse kerels, die denken het zo goed te weten als je weer eens met je dikke pens voor de TV zit te graaien in een bakkie chips, schreeuwend, huilend en scheldend als je voetbalteam niet presteert, denk dan aan dit gezegde; “wie vrij is van zonden die werpe de 1e steen”.
     Wat heb jij op de wereld gezet om dit te rechtvaardigen behalve misschien een kind die ook een bullebak wordt dankzij jou…. kijken jullie maar zelf eens goed in de spiegel

 11. Eens, zou goed zijn als ie eens goed in de spiegel kijkt en therapie neemt. Ze zeggen niet hoevaak hij zo was, het positieve is totaal onderbelicht in het stuk. Zou jammer zijn als hij geen tv meer zou maken.

 12. Je bent in ieder geval consequent. Want je vind dat een presentator van een ochtendshow alles aan de kant moet zetten voor een goeie show (je kunt naast je show geen privéleven hebben en al helemaal geen kinderen).
  En – naar nu blijkt – vind je dus ook dat de presentator een tiran mag zijn voor z’n personeel. Alles voor een goede show.

  Dat verklaart wel dat je destijds overspannen bent geraakt. Je eiste dat dus ook van jezelf.

  Zo werkt de wereld helaas niet. Ik ben het totaal niet eens met wat je schrijft.

 13. Ik geloof meteen dat van Nieuwkerk een eikel 1e klas is, maar ik begrijp echt niet dat je je meermalen laat uitkafferen en niks terug doet. Ik zou zeggen ‘zak in de stront vent’ en ander werk gaan zoeken, en het ook aan de grote klok hangen. En hem eventueel voor z’n bek slaan.

 14. Tjonge, het is me wat. Waar is de ambulance?
  Was de verbanddoos weer nodig?
  Wat een Woke gedoe. Je werkplek is geen safe place, maar een fight arena.
  Voetbal is oorlog en topsport ook.
  Mathijs heeft de inzet van een prof.

  • Eens. Het is weer typisch de tijd van nu, iedereen moet gecanceld worden en aan de schandpaal genageld worden want dan deugen we en zijn we lekker woke. Walgelijke tijd!

   • Inderdaad een walgelijke cancelcultuur. Las ik wat ‘bekende Nederlanders’ als Thim Hofman vindt van Matthijs. OMG Hij deugt zelf van geen kant met z’n zogenaamd hypocriete gedeug. Van zulke mensen word ik nou onwel.

 15. Je vergeet volgens mij een belangrijk punt. Wanneer mensen als ‘prinsjes’ worden behandeld en geen tegenspraak krijgen worden ze raar. Ze verliezen de connectie met de werkelijkheid en ontsporen vervolgens. Tel daarbij op dat presentatoren meestal niet worden begeleid en je creëert een monster. Matthijs mag zijn verantwoordelijkheid nemen, maar de mensen die aan de knoppen zitten van dit systeem net zo goed. Ik krijg nu het gevoel dat Matthijs wordt geofferd door BNNVARA en de NPO. Dat lijkt mij niet ok

  • Zou kunnen maar ik denk dat dit anders zit. Deze man wilde gewoon super televisie maken, iedere dag. Daarvoor heb je een top team om je heen nodig. Helaas lopen er in Hilversum veel stagiaires rond die het vak nog moeten leren.

   • Dus de profi Kicken vindt dat bij n super-profi-programma als de DWDD onervaren redactie-stagiaires mogen werken, want die kunnen niks en kosten niks. En dan met een demonische slavendrijver aan de top die zich de keizer van Addis Abbaba waant zo niet God van Hilversum en top-dj en top-columnist Patrick K. het wangedrag heel profi vindt om z’n onderdanen als ongedierte te behandelen. Hebben mensen wel het onderzoeksartikel in de Volkskrant gelezen, zat dat niet achter n betaalmuur? Ik citeer willekeurig een van de voorbeelden na een incident met een geluidsman.

    “”

    ‘Jij!’, schreeuwt de presentator volgens meerdere getuigen. ‘Jij had hier op je knieën moeten zitten, en moeten zeggen: sorry.’

    Onthutst kijken mensen naar wat hier gebeurt.

    ‘Zeg sórry meneer Van Nieuwkerk’, roept de presentator. Om hen heen is het doodstil.

    En dan doet de man wat hij zegt. ‘Sorry meneer Van Nieuwkerk’, brengt hij uit.

    “”

    Geen ironie, maar de angstaanjagende waanwoede van een man die zowel god als de duivel is. Structurele intimidatie, agressie en verenderingen in een permanente angst- en zwijgcultuur. Inmiddels is meneer van Nieuwkerk gescheiden en uit zijn geliefde geboortestad Amsterdam vertrokken. Last train far from home. Enkele reis.

 16. als je ene beetje zelfrespect hebt neem je ontslag als je baas je niet aanstaat niet na 15 jaar miepen. dit soort jankers moeten leren voor zichzelf te kiezen. er was en er is werk zat. dat dat dan niet bij de vara is, nou en… wie zich laat uitschelden is niet goed wijs

 17. Ik heb het artikel gelezen en zag dat er veel regisseurs en producers regelmatig tegen elkaar stonden te schreeuwen als er iets niet goed ging. Daar heeft Matthijs toch niets mee te maken? Ik heb een beetje het gevoel dat Matthijs teveel de Kop van Jut is. En dat vooral De Volkskrant aan het verhaal zal verdienen!

 18. Ga eens kijken in top restaurants? Die top koks zijn ook niet altijd van de zachte hand. Een topprestatie leveren op het hoogste niveau is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Dat geldt voor sport, media, horeca, etc. Veel medewerkers zullen ook eens bij zichzelf te rade moeten gaan of ze bestand zijn tegen de druk, de eisen die bij topprestaties horen, etc.
  Natuurlijk mag de jonge garde z’n dromen najagen, maar je moet altijd eerlijk blijven naar jezelf. En Hilversum is wat dat betreft een slangenkuil ik heb er zelf een aantal jaar gewerkt en kwam tot de conclusie dat ik daar niet thuis hoorde #zelfreflextie

 19. Het gaat toch altijd op de toon van de muziek of je een reprimande accepteert. Dhr. Kicken gaat blijkbaar altijd voor goud. Er mag geen foutje gemaakt worden. En juist daardoor is dit nu aan de hand. De perfectionist moet gewoon af en toe tot de orde worden geroepen. Anders kan je die stressvolle baan niet aan. MvN had zich gewoon moeten laten behandelen voor zijn woedeaanvallen. Maar ik denk dat zijn ego voor behandeling hem in de weg zit.

 20. Patrick Kicken die wat mij betreft naast het doel trapt met:
  ~
  En wat denk je van de dagelijkse kijkcijferstress en wat kranten en roddelrubrieken allemaal over je schrijven? Heb me dat altijd afgevraagd hoe hij dat volhield, altijd zo op scherp moeten staan en doordenderen. Is echt niet gezond voor een mens, met dit soort excessen tot gevolg. Was dit gedrag van Van Nieuwkerk niet gewoon een luide schreeuw om hulp?
  ~
  Aan de orde is de monomanie van ’topsport’, de monomanie van dagelijkse ’top-score’ prime time tv… dat had minder frequent en met meer verschillende presentatoren gekund… ‘diversiteit’ en niet steeds dat versneld afrakelen van voorgekookte teksten en opgewarmde tafelgastkliekjes van eergisteren… programma’s zonder oortjes en zonder ‘prompt’… ruimte voor wijvelen en hakkelen… de charme van de imperfectie: VOLKSSPORT.

 21. Het is een karakter kwestie.
  Humberto Tan heeft ook jarenlang een goed bekeken talkshow gehad, maar behandelde iedereen netjes en sociaal.
  Matthijs krijgt zijn zin niet en gaat als een klein kind tekeer waarbij hij zijn visagiste (9 jaar met hem gewerkt) de dupe maakt van zijn gedrag. Zij kon als zzp’er geen kant op en moest haar werk doen met een onvoorspelbare man op de stoel.
  Van de ene op de ander dag kon ze vertrekken en daar wilde ze graag een nette verklaring voor maar Matthijs liet niets van zich horen. (tot op de dag van vandaag)
  Dat is toch zeer a-sociaal?

  En dat is maar 1 verhaal, zo zijn er veel meer.

 22. Wat een dom geklets, Kicken. Sinds wanneer staat hard werken gelijk aan mensen vernederen? DWDD was niet de enige dagelijkse talkshow c.q. actualiteitenrubriek, was niet het enige goed bekeken programma met dagelijkse prestatiedruk, stress etc. Leg je oor even te luisteren op het Mediapark, dan hoor je dat de sfeer bij andere programma’s heel anders was en is. Ook hard werken, ook eruit vliegen als je het ondermaats presteert, maar wel zonder publiek te kakken gezet te worden. Zonder afgebekt of vernederd te worden. Ooit gehoord dat Jeroen Pauw mensen neus-aan-neus heeft staan uitschelden? Precies. Van Nieuwkerk hoort domweg niet zo met zijn mensen om te gaan, en zijn leidinggevenden hadden daar al lang en breed op moeten handhaven. Maar die hebben het net als jij jarenlang bedekt met de mantel der liefde. “Het hoort er nou eenmaal bij”. Hou op zeg.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*