Özcan Akyol reageert op eerdere uitspraken Van Nieuwkerk-video

In een verklaring op social media heeft schrijver en Özcan Akyol zijn mening geuit over de aanhoudende controverse rondom een specifiek “filmpje” en de beweringen van misstanden binnen de publieke omroep. Akyol benadrukt dat er naar zijn mening meer aan de hand moet zijn geweest dan enkel “stemverheffingen”, refererend naar de inhoud van het rapport over de publieke omroep en de reacties van BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler in verschillende media-interviews.

Akyol verklaarde initieel dat de situatie intern opgelost moest worden, dit na het rapport en persoonlijke verhalen van voormalige redactieleden te hebben gehoord. Hij suggereerde dat er indicaties waren van fysiek geweld, pestgedrag en seksueel wangedrag binnen de organisatie. Echter, na het spreken met meerdere oud-medewerkers en het zien van enkele beelden (video’s en screenshots), matigde Akyol zijn standpunt door te stellen dat hij gedrag had waargenomen dat weliswaar “niet zo gezellig” was, maar niet grensoverschrijdend.

In een verdere toelichting bekritiseert Akyol de manier waarop showbizzmedia met de kwestie zijn omgegaan, vooral het verspreiden van het verhaal dat hij een vriend niet langer wilde verdedigen vanwege een video. Hij wijst erop dat zijn gewijzigde inzicht een reactie was op het rapport en de persoonlijke verhalen, niet slechts op een video. Akyol noemt de focus van sommige media op de bewuste video en de suggestie dat deze de reden zou zijn voor het “cancellen” van iemand, als misleidend en betreurt deze simplistische benadering.

6 Comments

 1. Benieuwd of Spreekbuis nog vanavond de scoop heeft dat Bert Huisje bij WNL vertrekt.

  ´Het is als een relatie met een charmante man die je mishandelt.`

  Vrolijk rechts.

  • En altijd weer dat gezeur van die zeikwijven. O, wacht …

   ‘Telegraaf-journalist Wierd Duk pleitte in het programma Goede Morgen Nederland voor het behoud van standbeelden uit het koloniale verleden. Hij moest ‘gelijk krijgen’ en mocht niet kritisch worden bevraagd.’

   De waarheid komt van links.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*