Overzicht activiteiten Open Studio Dagen

Op zaterdag 5 en zondag 6 september wordt de 8ste editie van de Open Studio Dagen gehouden. Op het media park, maar ook in de rest van Hilversum worden diverse workshops, voorstellingen, rondleidingen en lezingen georganiseerd waarbij het publiek een kijkje kan nemen hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt. 

De organisatie doet zijn uiterste best om alle elementen zoveel mogelijk interactief te maken. De Studiodagen worden gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Een steeds verder groeiend overzicht aan gratis activiteiten is verder te zien op de website van Open Studio dagen.  

De ROOS(Regionale Omroep Overleg en Samenwerking)organiseert een presentatie waarin je kunt leren om met je smartphone nieuwsfilmpjes te maken, met apps te monteren en vervolgens op Facebook of You Tube te zetten. Dat gebeurt op zondag om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur.

De omroepen KRO en NCRV organiseren in hun pand aan de ’s Gravelandseweg 80 rondleidingen achter de schermen bij de Reunie, Zapplive en radioprogramma’s. Verder kun je (zoals zo ongeveer overal tijdens de Open Studio Dagen)op de foto, in dit geval in de Boer Zoekt Vrouw Fotohoek.

Omroep Max laat bezoekers zaterdag autocuelezen met Henk Mouwe en Jeroen Latijnhouwers. Zondag kunnen ze het radioprogramma Perstribune bijwonen en is er daarna een optreden van de Jan Rietman Band. Heel Holland Bakt organiseert een prijsvraag waar iedereen kan deelnemen.

Uitzicht op de Mediastad is er vanuit de Mediatoren, de opbrengst van de entree van 10 euro gaat naar het goede doel. Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis mee. De korte film Stilte Opname/On Air van de Hilversumse Heijl Brothers, opgenomen in het voormalige KRO gebouw aan de Emmastraat, zal dit weekend worden vertoond. Nog niet bekend is waar.

Beeld en Geluid biedt een kijkje achter de schermen van Instituut op het Mediapark, de grote blikvanger op het Mediapark.  Er is een preview van een tentoonstelling over het 50 jarig bestaan van 3FM en de treintjes van Hillywood Tours vervoeren je voor 5 euro over het hele park. In- en uitstappen kan de hele dag.(zie video)

Bij de JT bioscoop op het marktterrein kun je leren vliegen met een ratchet a la Tom Cruise in Mission Impossible, Schoolstudio leert kinderen o.a. om een hoorspel te maken en radioverzamelaar Wim Meter vertelt over het ontstaan van zijn bijzondere collectie.

Bron: Hilversum.nieuws.nl

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*