AVROTROS live vanaf SAIL Amsterdam

Amsterdam staat vanaf 19 augustus voor de negende keer in het teken van SAIL. AVROTROS is erbij en brengt vanaf dit grootste nautische evenement van Nederland dagelijks SAIL Vandaag. Art Rooijakkers presenteert van dinsdag 18 augustus tot en met zaterdag 22 augustus dit programma live vanaf het Tall Ship De Götheborg en ontvangt diverse gasten die de kijker een uniek kijkje geven in de maritieme wereld. 

 

 

Diverse AVROTROS-gezichten werken mee aan de uitzendingen van SAIL Vandaag. Zo vaart Pieter Jan Hagens tijdens de SAIL In mee op het Poolse Tall Ship Dar Mlodziezy. Dit schip is volledig uitgerust als opleidingsschip. Bijna 150 studenten worden hierop klaargestoomd voor de maritieme wereld. Frits Sissing zet voet op de Nao Victoria. Een schip met de Spaanse vlag dat speciaal is gebouwd om de historische scheepsbouw in ere te houden. Jan Smit brengt een bezoek aan het beroemde schip De Gloria uit Colombia, waar muziek een grote rol speelt aan boord. Wanneer dit schip een haven binnenvaart, staan de bemanningsleden op de ra’s en zingen hun lied ‘Gloria’. Antoinette Hertsenberg gaat aan boord van het Nederlandse schip de Wylde Swan, de grootste topzeilschoener ter wereld.

In de uitzending van dinsdag 18 augustus staat Art live in de haven van IJmuiden waar De Götheborg binnenkomt en de eerste Tall Ships al liggen, klaar voor de grote SAIL In de volgende dag. Hij gaat daarnaast langs bij de havenmeester, de sluiswachter, woonbootbewoners, omwonenden, het bestuur van SAIL, de brandweer, politie, medische dienst. Hoe hebben zij zich de afgelopen tijd voorbereid op dit grootse evenement? Vanaf woensdag 19 augustus, als De Götheborg eenmaal in de haven van Amsterdam ligt, ontvangt Art zijn gasten op het achterdek van dit Zweedse zee zeilschip. Het originele schip, De Götheborg is een replica, hoorde bij de Zweedse Oost Indië Compagnie en voer in de 18e eeuw naar China om onder andere specerijen en thee te halen. Na haar derde reis zonk het schip met de haven in zicht. Alle bemanningsleden konden worden gered, maar het schip was geheel verloren. 

SAIL Vandaag, vanaf dinsdag 18 augustus, live om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*