Overleg over vervolgstappen tegen bezuinigingen publieke omroep

De NVJ roept programmamakers die aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst van 30 augustus, de ondertekenaars van het manifest en haar publieke omroep leden via een brief op om woensdag 19 september 12 uur te komen meedenken over vervolgstappen richting de NPO directie naar aanleiding van de bezuinigingen.

Afgelopen week boden programmamakers het door meer dan 80 programma’s ondertekende manifest aan aan Tweede kamer leden en minister Slob. Dit krachtige geluid samen met de bekendwording dat het tekort dit jaar met 40 miljoen wordt aangevuld, maakt dat de NVJ en programmamakers de NPO directie oproept haar plannen aan te passen.

Een tweede zorgpunt dat aan de NPO geadresseerd zal worden is de povere informatie-voorziening en zeggenschap vanuit de makers, zowel voor de radio- als tv-redacties. Dit werd op de grote bijeenkomst van 30 augustus met de heren Klein en van Beuzekom pijnlijk duidelijk.

Met een afvaardiging van makers vanuit alle omroepen en programma’s zullen volgende week manieren worden besproken waardoor de stem van de makers zowel binnen de eigen omroep als binnen de NPO beter gehoord gaat worden.

Programmamakers worden daarom opgeroepen om op woensdag 19 september a.s. om 12.00 uur bij Bar Boon bijeen te komen om de vervolgstappen met elkaar te bespreken. Elke omroep en elk programma wordt gevraagd in het actie-overleg vertegenwoordigd te zijn. Programmamakers kunnen zich aanmelden via msuiker@nvj.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*