Het is ‘over en uit’ voor Paul de Leeuw’s Hotel Hollandia

Het televisieprogramma Hotel Hollandia, gepresenteerd door Paul de Leeuw, heeft weer te maken met een flinke daling van de kijkcijfers, waardoor het nu onder de drempel van 500.000 kijkers is gezakt tot 446 duizend. Ondanks een veelbelovende start met meer dan een miljoen kijkers, werden de daaropvolgende afleveringen niet goed ontvangen, wat leidde tot een gestage afname van de belangstelling. Volgens Mediacourant.nl is het nu over en uit met de comebackshow van Paul de Leeuw nu het aantal kijkers onder de half miljoen is gezakt.

De recente kijkcijfers plaatsen Hotel Hollandia op een vergelijkbaar niveau met andere laag scorende programma’s, zoals de Alleskunner VIPS op SBS 6. Concurrentie van andere programma en ongunstige reacties op het cabaret van Paul de Leeuw worden genoemd als mogelijke redenen voor de afnemende interesse. Dit scenario wijst op een grotere trend waarbij nieuwe programma’s dit televisieseizoen niet aan de verwachtingen voldoen, met Paul de Leeuw’s show als een van de meest prominente voorbeelden.

Mediaspecialiste Tina Nijkamp meldt: ‘ “De flopteller staat inmiddels op 12. Niet eerder kan ik me een tv-seizoen herinneren dat zoveel nieuwe titels niet willen scoren. Slechts één is er tot nu wel gelukt: Langs de IJssel met Huub Stapel.”

39 Comments

 1. Ik heb de eerste aflevering gezien en die was zo slecht in format en presentatie, dat het voor mij al genoeg was. Bij een goed format kunnen kijkcijfers verbeteren, maar na het zien van de eerste aflevering, wist de ervaren tv kijker dat het nooit meer goed zou komen. Het cabaret kwam met quotes die rechtstreeks van de JOOP.nl leken te komen. Gasten die niet de vragen kregen waar de kijker op hoopte. Onsamenhangend geheel als programma. Paul is wellicht nog leuk voor Ranking the Stars, maar zeker niet voor familie amusement. Tijd voor een nieuwe lichting?

  • Groot gelijk Andrew. Als Paul een verdere afgang wil voorkomen,dan moet hij echt stoppen. Veel artiesten stoppen op hun hoogtepunt. Helaas is dit al enige tijd voorbij. Jammer,want ik heb echt wel respect voor Paul hij heeft in zijn glorietijd hele goede en leuke programma’s gemaakt. Paul een advies, ga lekker genieten van je partner en kinderen en van je geld.
   Het leven bestaat niet alleen uit werken.
   Het allerbeste en gezondheid gewenst.
   Hartelijke groeten Ed Duis.

  • Ik heb net de derde aflevering gezien en vind het ontzettend leuk worden. Ik denk dat ze nog moeten kijken wat aanslaat bij het publiek en nog een beetje bij moeten schaven. Hoop dat het publiek het gaat waarderen.

  • Paul de leeuw is een tijdje geleden door het ijs gezakt met zijn zwarte pieten standpunt. Eerst scoren met een altijd leuke sinterklaas show en daarna willen deugen door daar op af te geven en de racisme kaart te trekken.

 2. Paul de Leeuw was in Mooi weer de Leeuw van hele grote klasse. Maar daar heeft hij geen zin meer aan. Dat zijn talent nu juist in dat progamma kon schitteren en zijn publiek aan de buis gekluisterd hield. Dat maakt de Leeuw niks uit, geen zin meer. Je ziet het ook, ik keek even. Hopend op beter en ik zag dat Paul de zanger een stukje worst wilde voeren, daar heeft Paul zin aan. Hij moest er zelf om lachen, maar Nederland niet ! De omroepen denken we nemen de Leeuw, ze vergeten dat hij alleen doet wat hij leuk vind. Interviewen maar dat kan hij niet. Ach zegt Paul. TV ik ga daarna in het theater echte kunst maken. Is hij daar ook zo tenenkrommend niet leuk? Zelfs als Paul gaat zingen kan hij niet meer serieus blijven, geen zin aan ! WIJ HEBBEN GEEN ZIN MEER OM NAAR PAUL DE LEEUW EN DE VARA SCHIJTLOLLIGE CABARETTES TE KIJKEN. De VARA blijft menselijke progamma.s zoals Boer zoekt Vrouw/Man en B&B vol liefde in de maling nemen, maar Nederland vind dat boeiender als al uw CABARETTES bij elkaar!

 3. Jammer. Denk dat het wel erg snel is. Tegenwoordig krijgt een nieuw programma nauwelijks de tijd. Niet alles is even tot hier. Kopspijkers kostte ook tijd, maar ja, tijd is er niet meer. Tijd is geld en reclameinkomsten. Paul is wel degelijk een topper, en een goeie interviewer. Soep, sores en soelaas, zoiets past hem beter.

  • Kopspijkers stond gelijk vanaf de eerste uitzending als een huis op de zaterdagavond. Erik van Muiswinkel zei dit weekend dat Kopspijkers ook de tijd heeft gekregen. Dat klopt ten dele wel alleen vergat hij er bij te zeggen dat dit onder een andere naam was (Spijkertijd en Spijkers) en tot 2x toe ook met andere opzet en dat dit aan de rand van de nacht op Nederland 3 geprogrammeerd stond. Niet zoals Hotel Hollandia op zaterdagavond prime-time.

   Misschien moet men zo’n nieuw programma niet willen. Is het niet het juiste moment. De kijker heeft even genoeg aan Even tot hier, Lubach (maak daar Lubach op zaterdag van i.p.v. elke dag) en Dit was het nieuws.

   Ga op NPO3 in de luwte werken aan een nieuw satirisch programma wat later op de zaterdagavond van NPO1 kan.

   En voor Paul de Leeuw, als je echt nog even wil knallen op televisie een paar jaar, doe niet zo eigenwijs. zet je er overheen en kom dit voorjaar terug met Mooi! Weer de Leeuw op zaterdag. Met alles er op en er aan en een day after op zondag. Rondom Koningsdag en het Songfestival. Met het zelfde budget, de Cor Bakker band, wensen, oude en nieuwe onderdelen, locatie filmpjes, rare gasten, parodieën, Adje, improvisatie en alles wat er spontaan gebeurd.

 4. Dit kan gewoon echt niet meer, cabaret is zo achteruit gegaan de afgelopen jaren. Er mogen nergens meer grappen over gemaakt worden, het moet allemaal binnen de lijntjes en zeker bij dit cabaret zie je dat gebeuren. Het is totaal niet grappig meer. De tijden van Kopspijkers komen nooit meer terug, Face. That! Wat dan over blijft aan dit probeersel is een talkshow waar er al velen van zijn, dus gewoon stekker er uit en net doen of het nooit bestaan heeft.

 5. Wat een drama dit nieuwe programma van Paul de Leeuw, flauwe humor, domme vragen, een miskleun van Bnn Vara, dus na 3 uitzendingen, doe de stekker er maar uit, slechte kijkcijfers, die zaterdagavond moet echt is sterk gaan verbeteren bij NPO 1, dan maar een sterk Engels drama, altijd hogere kijkcijfers!

 6. De eerste twee afleveringen waren inderdaad onder de maat, maar juist in de derde aflevering zaten leuke onderwerprn otigineel gebracht. Xoals bijvoorbeelde de zusjes die over hun au pair bureau spraken. Freek Bartels zong ongestoird mooie liedjes . Kortom: blijf kijken, geef het Hollandia Hotel een faire kans!!

  • Hallo ben het eens met Sabine groeien. Waarvoor alles afkraken. Ik moest wennen aan het format. Het doet mij denken aan spijkers met koppen. Het is niet van Paul de Leeuw. Hij speelt er een rol in. Geen eigen programma.

  • De zusjes gingen m’n nekharen van overeind staan. Wat een verschrikkelijke types! Freek Bartels die ging zingen… musicalzang brrr. Het “cabaret”: ik heb mezelf geen één keer kunnen betrappen op een glimlach, hoe graag ik ook zou willen. Het hele programma is een drukke verzameling van niks

 7. Ook Paul de Leeuw is passé. Ooit was hij gevat, kon aardig gesprekken voeren en zingen, maar het is hoe langer hoe meer ‘een cliché mannetje’ geworden. Overigens veel van die BN-ers zijn op hun retour. Veel wordt saai, monotoon, is meer ‘achtergrondmuziek’ geworden. Kijkers worden allang niet meer vermaakt. Programma’s draaien hoe langer hoe meer om de presentators zelf, die weinig of niets meer toevoegen naar de kijkers toe.

 8. De kijker is ook verwend. Zapt te snel weg. Het te grote aanbod van tv zenders doet ook geen goed. Hoe meer zenders en
  streamingdiensten de kijker krijgt .hoe meer verlies aan kijkers voor de grote zenders.Men kan de klok niet meer tterugzetten naar 1988
  toen er nog geen com tv was in Nederland. Veel zenders opheffen van RTL en Talpa zou het tv landschap qua kijkcijfers weer kunnen opkrikken.we hebben eigenlijk genoeg aan Npo123. RTL 4.5 en SBS 6. en Net 5 de rest van deze com tv zenders is beeld vulling.
  Worden in de ether gehouden voor eigen gewin,en niet voor de kijker. Dus opheffen

  • Waarom die zenders opheffen als het eigen gewin is? Dan word er toch geld mee verdiend? Dat gene wat een commercieel bedrijf hoort te doen, winst maken. Maar ik ben het met je eens dat het aanbod beter kan.

 9. Tip: Gevert naar de kern van de aarde. Prachtig programma, goed uitgelegd en niet saai. Echt een aanrader. En natuurlijk ook Frans Bromet en de honden. Heerlijk.

 10. Paul de leeuw is was zichzelf. Dat was kakweg 25 jaar (!) Gelden top tv. Toen. De tijdgeest us veranderd. Verwend aan snle tic toc vermaak. De inhoud moet weer terug. En sarcasme en ironie.

 11. Paul moet een leuk kookprogramma (zijn hobby) maken op zondagmiddag waarbij hij samen met een gast de week doorneemt. Er kunnen nog wat vaste items/mensen voorbij komen. Je krijgt dan een mix van Life and cooking met Carlo en Irene / taarten van Abel / great Bake off.
  De zondagmiddag-sfeer past beter bij de Paul van nu in de huidige tijd.

 12. Paul de Leeuw vindt zichzelf heel lollig. Ik vind hem waardeloos en respectloos. Sorry zet jezelf naar eens te kakken. Kritiek mag jij ook weleens ontvangen al vind je dat niet altijd leuk.

1 Trackback / Pingback

 1. Dit zijn de 10 populairste Spreekbuis-artikelen van 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*