Oudejaarsconference vervulling droom Claudia de Breij

Al vanaf het moment dat ze binnenkwam bij de VARA had ze gevraagd of ze later de Oudejaarsconference op televisie mocht gaan doen, zo verklapte Claudia de Breij bij RTL Boulevard vrijdagavond. Tijdens de jaarwisseling 2016/2017 zal het zover zijn. Daarmee is ze de eerste vrouwelijke cabaretier die deze typisch Nederlandse VARA-oudejaarstraditie voor haar rekening mag nemen.

Naar de versie tijdens  deze oudejaarsavond keken overigens ruim 3 miljoen mensen. Dat is een kijkcijferrecord sinds 2002. Cabaretier van dienst was dit keer Herman Finkers. Uitzonderlijk en opvallend was volgens de Stichting Kijk- en Luisteronderzoek dat erg weinig mensen afhaakten. NPO 1 had een hoog marktaandeel tijdens de uitzending van 46 procent.

Alleen Youp van ’t Hek bereikte ooit een grotere groep televisiekijkers, 4,2 miljoen. Die zei in de Telegraaf overigens zich na het zien van de voorstelling van Finkers een stuk beter te voelen. Van ’t Hek onderging onlangs een zware hartoperatie en is daardoor een tijd uit de roulatie. De oudejaarsconference begon als traditie op televisie in de jaren 70. Wim Kan trok in 1976, toen er nog maar 2 zenders waren, 8,1 miljoen kijkers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*