Oproep aan alle innovatieve media startups

MediaMatters, de Nederlandse innovatie accelerator in de mediasector, roept innovatieve startups en scale-ups op zich aan te melden voor de eerste ronde van het programma voor 2017. MediaMatters is op zoek naar internationaal georiënteerde startups en scale-ups die toegevoegde waarde kunnen bieden voor mediabedrijven en zijn actief op het gebied van content, advertising en technologie.

Het doel van MediaMatters is om het innovatieproces binnen mediabedrijven te versnellen door ze te verbinden om innovatieve startups en scale-ups. MediaMatters is geen standaard groeiprogramma voor startups. Het programma biedt hen toegang tot belangrijke spelers in de Nederlandse media-industrie en de mogelijkheid om nieuwe business concepten te ontwikkelen met de deelnemende mediabedrijven als launching partner. Intensieve coaching en training zijn ook opgenomen in het programma.

Tot nu toe nemen zes bedrijven deelnemen aan het programma voor 2017: de publieke omroepen NPO, AVROTROS en EO, de dagbladen NRC Handelsblad en het Nederlands Dagblad en het weekblad De Groene Amsterdammer. De uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd verschillen, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun bestaande publiek beter aan zich te binden en nieuw en jonger publiek te vinden.

Innovatieve startups en scale-ups die oplossingen bieden die mediabedrijven in staat stellen deze uitdagingen het hoofd te bieden, worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden voor de MediaMatters programma. Ben je enthousiast over de samenwerking met mediabedrijven en wil je werken aan de ‘next big thing in media’, neem dan contact op met MediaMatters.

Over MediaMatters:
MediaMatters is een project van stichting iMMovator (www.immovator.nl). MediaMatters versterkt het innovatie ecosysteem in de media en biedt een gestructureerde aanpak om innovatie binnen mediabedrijven te versnellen. Dat gebeurt door hen kennis te laten maken met relevante startups/scale-ups en samen te werken aan nieuwe diensten en producten en verbetering van het bestaande aanbod.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*