Opnamen nieuwe KRO-NCRV dramaserie Swanenburg van start

Vandaag zijn KRO-NCRV en producenten Stepping Stone Producties en KeyFilm van start gegaan met de opnamen van het twintig-delige familiedrama Swanenburg. In de serie gaat het de rijke familie Praal voor de wind. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar nooit in de weg. Family first. Deze 20 x 40′ dramaserie is in de zomer van 2020 dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt. De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus Sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniëlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende en Dorien Goertzen. 

Swanenburg wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Made in Europe, Napoleon) en KeyFilm (Soof films, Ventoux, Nena) in coproductie met KRO-NCRV.

1 Comment

  1. Die Frans Klein doet ook maar wat bij de NPO.
    Midden in het seizoen op primetime met herhalingen van Flikken Maastricht, Droomhuis gezocht, Bed & Breakfast en Ik Vertrek komen en dan in de zomer dagelijks een dure dramaserie in de schema’s zetten. Dan heb je echt geen reet begrepen van wat de kijker wil en verdien je misschien die mega bezuiniging wel. De NPO gaat kapot met dank aan Fransje Klein en Shula Rijkxman.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*