Opleidingsaanbod lokale journalistiek verder uitgebreid

Leer en bekwaam je in MoJo, monteren en voice-overs

De NLPO heeft binnen het opleidingscentrum voor de lokale journalistiek het opleidings- en trainingsaanbod verder uitgebreid en verbreed. De trainingen zijn beschikbaar voor alle medewerkers/vrijwilligers van de aangesloten lokale publieke omroepen. 

De trainingen op een rij:

Mobiele Journalistiek (MoJo)   

Hoe film en monteer je met je smartphone en toebehoren (grip, microfoon, lampje enz.) een kwalitatief goede journalistieke video voor tv, online en sociale media? Hoe bouw je zo’n verhaal op? En welke apps zijn handig voor MoJo. Tijdens deze training voer je veel praktijkopdrachten uit waarop je feedback krijgt. 

Trainer

Peter Brinkman is een zeer ervaren filmmaker, journalist en trainer in MoJo en camjo voor diverse mediaorganisaties en bedrijven. Eerder werkte hij als verslaggever voor Stads TV Rotterdam en als eindredacteur voor TV Rijnmond en Hart van Nederland. 

Wanneer

De training duurt twee avonden en wordt twee keer gegeven. 

Eerste training: 13 oktober (deel 1, fysiek) en 27 oktober (deel 2, online).

Tweede training: 10 november (deel 1, fysiek) en 24 november (deel 2, online). 


Monteren in Adobe Première 

Hoe monteer je jouw video-item in het programma Adobe Première Pro? Je leert in deze online-training de organisatie van een Première Pro Project, de basistechniek videomontage, het importeren van content, exporteren in specifieke specs, keyboardshortcuts en presets, en het aanbrengen van titels en ondertitels in je project. 

Trainer

Cato-Margo van Rheenen Peekel is een zeer ervaren en gecertificeerd trainer in montage met o.m. het programma Adobe Première Pro. Daarnaast is zij actief in de media als regisseur, editor (o.m. voor omroep Max) en voice-over. 

Wanneer

Er zijn twee trainingen op verschillende niveaus die ieder twee avonden beslaan en online plaatsvinden van 18.30 – 22.00 uur. 

Training basisniveau (instap): 25 oktober en 1 november.

Training voor deelnemers met enige ervaring: 18 november en 2 december.


Voice-over schrijven en inspreken 

In deze workshop leer je hoe je een goede voice-over schrijft en hoe je die op een aantrekkelijke wijze inspreekt. Je krijgt tips aangereikt, voorbeelden van anderen te zien, gaat zelf oefenen (met je smartphone en toebehoren) en krijgt feedback van de workshopleider en collega-deelnemers.

Trainer

Victor Posthuma is een ervaren presentator, voice-over en verslaggever. Victor werkt(e) onder meer voor SBS, NOS, Rijnmond en West, en is bestuurslid (en oud-hoofdredacteur) van de lokale omroep Schie uit Schiedam.

Wanneer

De training wordt twee keer gegeven, beslaat een dagdeel en vindt fysiek plaats. 

Eerste training: zaterdag 20 november.

Tweede training: zaterdag 4 december


Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan de trainingen vragen we je om een mail te sturen naar opleidingen@nlpo.nl met daarin je gegevens en je motivatie (+\-150 woorden) waarom je de training van jouw keuze wilt volgen. Daarnaast vraagt de NLPO je om na afloop jouw ervaring te delen met ons, bijvoorbeeld door het schrijven van een review. Bij selectie houden we rekening met een goede spreiding over de omroepen. 

Kenniscentrum lokale journalistiek

Het opleidings- en trainingsaanbod van de NLPO neemt in de verdere (journalistieke) professionalisering van de lokale publieke omroep een centrale rol in. Naast de verdere uitbreiding zijn onlangs de e-learnings Journalistieke vaardigheden en Lokale politieke verslaggeving compleet vernieuwd. Deze laatste is actueel en zeer relevant in verband met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. In novembergaat de nieuwe opleidingsronde hiervoor van start. Ga voor meer info en aanmelden naar: https://www.nlpo.nl/elearning

3 Comments

  1. Jaja media trainingen, vooral om de linkse kliek op de voor grond te zetten en al het andere ( oa pvv ) af te zeiken an in een verdomd hoekje te zetten, waar kennen wij dit van juist jaren 90 toen ik bij de lokale omroep zat en er wel eens mensen van de regionale omroep werden opgetrommeld om ons les te geven…

    • En wat is er mis met lokale omroep? Ook daar zit soms talent en vaak is men creatiever en origineler dan dan bij de ‘professionele’ omroepen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*