OpenAI: ‘GPT-4 zeer binnenkort beschikbaar’

Afgelopen weken stond stond AI-bot ChatGPT vol in de aandacht en werd op diverse manieren mee geëxperimenteerd, waaronder het automatisch genereren van Candlelight-gedichten. ChatGPT is een geoptimaliseerde versie van een GPT-3.5-model. Er is nu al een opvolger voor GPT-3 aangekondigd, die al zeer binnenkort beschikbaar zal worden gemaakt voor het grote publiek.


Naar verwachting zal GPT-4 500 keer zoveel trainingsgegevens hebben als GPT-3, waardoor de mogelijkheden veel geavanceerder zijn (GPT-3 heeft 175 miljard parameters; GPT-4 zal 100 biljoen parameters hebben.) Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

2 Comments

 1. ChatGPT zal voor altijd de wereld, de mens en de werkelijkheid veranderen, ik vind ’t dan ook een zeer revolutionaire uitvinding, ontdekking. Zelfs meer dan dat.

  Ik heb zelf nog geen behoefte gehad om ’t uit te proberen, maar ga ik nu wel doen en dan ga ik Chattie vragen om concrete voorspellingen te doen.
  Wat zal daar uitkomen?

  Vandaag dit in het nieuws.

  https://www.euronews.com/culture/2023/01/17/nick-cave-calls-chatgpt-and-ai-songwriting-a-grotesque-mockery-of-what-it-is-to-be-human

  Maar wat is n mens?

  +

  cl: Bill Evans – Someday my prince will come / Portrait of jazz 1959 / YouTube

  “All this music, an album 62 years old, shared with the world on a video website. What a time to be alive for people looking for music.”

  Niet alleen vanwege de muziek …

  ,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*