Ook Selma van Dijk vertrekt bij Hart van Nederland

Selma van Dijk vertrekt bij Hart van Nederland, het programma waar zij sinds 2003 als centraal lid van het presentatieteam aan verbonden was.

Het vertrek van Selma hangt samen met toekomstige veranderingen bij Hart van Nederland waardoor er na dit jaar geen presentatierol meer voor haar is weggelegd.

Marco Louwerens over het vertrek van Selma: “Zoals bekend oriënteert SBS6 zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Voor Selma is in het vernieuwde Hart van Nederland straks geen presentatierol meer weggelegd. We willen Selma bedanken voor haar grote mate van professionaliteit en enorme betrokkenheid bij Hart van Nederland en wensen haar alle goeds voor de volgende fase van haar carrière.”

Selma van Dijk over haar vertrek: “Hart van Nederland gaat een nieuwe koers varen en voor mij is daarin helaas geen rol als presentator weggelegd. Ik heb de afgelopen 16,5 jaar met veel liefde, toewijding en plezier Hart van Nederland gepresenteerd, daar ben ik trots op en daar zal ik altijd met warme gevoelens op terug kijken. Afgelopen 14 oktober heb ik mijn laatste uitzending gepresenteerd. Graag wil ik via deze weg de kijkers bedanken voor het jarenlange in mij gestelde vertrouwen. Dat blijkt ook uit de vele hartverwarmende reacties die ik krijg. Ik wens al mijn lieve collega’s op de redactie en in de studio alle succes met de nieuwe ontwikkelingen bij Hart van Nederland.”

6 Comments

  • Als de Mol echt zo bezig is met die houdbaarheidsdatum op televisie wat doen Wendy van Dijk en Gordon dan nog steeds bij Talpa? Gallyion en Selma konden zeker nog wel een paar jaar. Hopen dat RTL ze binnen gaat halen voor het Ontbijtnieuws, Editie.nl en/of het nieuwe nieuwsprogramma dat in de maak is voor op RTL5. 5 in het land?

 1. @Bu Lus Je houdbaarheidsdatum is niet verstreken zolang de kijker je niet zat is. Dat was bij Selma en Gallyion niet het geval.

  Dit is wel het geval bij Wendy van Dijk, Gordon en Humberto Tan

 2. Zoals ik al eerder meldde
  Er heerst een John de Mol bewind en wel allerlei andere binnen halen als dat zusje van hem en zijn zoon
  Met zijn zoon heb ik niet zoveel moeite mee maar dat zusje van hem wel
  Een grote kak en daarom kunnen ze de naam beter inzetten in SBS-de Mol-6

 3. Transfers zijn in het voetbal gebruikelijk. Op zich ben ik niet tegen enige doorstroming in de media. Aan de andere kant: zolang kijkcijfers i.p.v. kwaliteit het criterium voor waardering en handhaving of afvoeren zijn, zullen soms waardevolle programma’s het onderspit delven. Er bestaat altijd spanning tussen creativiteit en commercie. Het publiek krijgt ook wel een beetje de programma’s, die het verdient.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*