‘Onze man in Teheran’ (VPRO) wint Nipkowschijf

Vandaag zijn in Hilversum zowel de Nipkowschijf als Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt.

De Nipkowschijf gaat dit jaar naar de VPRO-serie ‘Onze man in Teheran’, gemaakt voor correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven.

De Zilveren Reissmicrofoon is toegekend aan Pieter van der Wielen/Nooit meer slapen, hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 met in het eerste uur een lang studiogesprek, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt.

De talkshow Zondag met Lubach, van Arjen Lubach (VPRO) krijgt een Eervolle Vermelding van de Nipkow jury. Het derde seizoen van Zondag met Lubach start weer in september 2015.

 

Spreekbuis.nl sprak eerder met Thomas Erdbrink over de serie ‘Onze man in Teheran’

interview Thomas Erdbrink

Correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven kregen na vijf jaar eindelijk toestemming van de autoriteiten in Iran om de VPRO-serie Onze man in Teheran te maken. Door de ogen van Erdbrink zie je Iran zoals dat in nieuwsberichten zelden aan bod komt. Een land waar niets mag, maar alles kan.

De serie werd uitgezonden in januari/februari 2015 en is ook in zeven korte delen te zien in het Engels, online bij The New York Times.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*