Onze Man in Teheran in de prijzen bij Tegels

De VPRO-serie Onze man in Teheran van correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven won in Den Haag donderdagavond zowel de publieksprijs als de prijs voor de beste achtergrondproductie bij de uitreiking van de Tegels, die beschouwd worden als belangrijke journalistieke prijzen in Nederland.

Het duurde 5 jaar voordat Erdbrink en van Broekhoven toestemming van de autoriteiten kregen om de serie te maken. Ze konden een beeld schetsen van Iran dat zelden vertoond wordt. In juni vorig jaar won Onze Man in Teheren de Zilveren Nipkowschijf, de prijs voor het beste televisieprogramma. In januari 2016 kreeg de serie ook nog eens de eerste NPO Gemist Award.

Journalist Bas Haan van het televisieprogramma Nieuwsuur won opnieuw een prijs voor zijn onthullingen in de Teevendeal, die leidden tot de politieke val van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven. Eerder werd hij daarom ook al uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. In de prijzenregen viel verder de Toekomstprijs(een publieksprijs) voor TMI op, een nieuwskanaal waar vloggers via You Tube actuele thema’s voor jongeren aansnijden. (foto You Tube VPRO)
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*