Online petitie gestart voor het behoud van Andere Tijden

Gisteren werd bekend dat het geschiedenisprogramma Andere Tijden na 21 jaar van de buis lijkt te verdwijnen. Mediaprofessionals maken zich grote zorgen om de kaalslag van informatieve en hooggewaardeerde programma’s. Er is nu een online petitie gestart om de NPO-top voor Andere Tijden alsnog op andere gedachten te krijgen.

De initiatiefnemer van de petitie meldt: “De NPO, gerepresenteerd door netmanager Gijs van Beuzekom en voorzitter Shula Rijxman, hebben besloten om het programma Andere Tijden weg te bezuinigen. Deze historische vergissing willen wij voorkomen door te laten zien hoe belangrijk en gewaardeerd dit programma is binnen het publieke bestel.”

De petitie is op vrijdagavond al meer dan 40.000 maal ondertekend.

De petitie kan op Petities24 digitaal ondertekend worden.

112 Comments

 1. in één woord: ABSURD, laat dat beuzekom ding patat gaan bakken, functie netmanager vereist wel meer IQ en verantwoordelijkheid dan een gemiddelde patatbakker bezit

  kees, amsterdam

 2. Als gevolg van het jarenlange bewuste neo-liberale gedachte goed: ” bovenaan de commercie, zonder commentaar en dag weg met de publieke omroep”. verdwijnen steeds meer de echte journalistieke programma’s. Het is niet in het belang van VVD dat er commentaar wordt gegeven. Het wachten is op nog meer van dit soort afknijpen. Eerst het budget en nu de mooie programma’s Het aantal kijkers mag niet de enige norm zij.

 3. De NPO Laat successievelijk juist de meest interessante programma’s verdwijnen of verminderen. Hoe dom. Juist de enige interessante programma’s die de moeite waard zijn. Het zijn nog de enige programma’s waar ik nog naar kijk, te oud? Ja, ik ben 68, maar als deze programa’s verdwijnen kijk ik nu helemaal niet meer naar de NPO. Lekker bezig, de oudere doelgroep wordt steeds groter en wie zit nu te wachten op al die pulp tv die al door de commerciële omroepen wordt uitgezonden. Jammer, een ondoordachtere en gemiste kans. Ga zo door en de NPO heeft helemaal geen bestaansrecht meer

  • De macht én de hoeveelheid zendtijd van de NPO moet verminderen. Het ledenaantal van de omroepen moet leidend zijn in het benutten van de vrijgekomen zendtijd. Welke politieke partij wil dit nastreven?

 4. Het laten verdwijnen van Andere Tijden is niet zomaar een fout. Het is een domheid. En een domheid is veel erger dan een fout. Het is een ZONDE. En een zonde gaat veel dieper. Zelfs bodemloos

  • NPO. Schande. Wat zitten daar voor mensen.
   Er worden in mijn beleving daar al zoveel fouten gemaakt. Miljoenen kunnen er worden bespaart. Alleen al op sport programma’s. Bv vrijdag avond eredivisie, wat een gelul om een voetbalwedstrijdje. Laat het gewoon zien en klaar. Kan je met één iemand ipv vier man(vrouw)doen. Ik hou van sport, maar laat sport zien en niet, vaak negatief er over praten met slechte interviews( bv bert maalderink) wat verschrikkelijk die man.
   En blijf van Anderetijden af.
   Er mee stoppen is… wie bedenkt dit eigenlijk?

 5. Blijkbaar valt er met geschiedenis niets te verdienen. Nederland heeft daar vaak last van. Wie het verleden niet eert, heeft ook geen recht op het heden en op de toekomst!

 6. Het wordt tijd dat er andere mensen leiding geven aan NPO.Wat een arrogante mensen zitten daar.We gaan er met z’n allen wat aan doen we kijken niet meer naar die pulp tv.Wat een rotzooi.

 7. Waar men in Duitsland een volledig lineair geschiedeniskanaal exploiteert onder de naam ZDFinfo (gratis in HD via satelliet te ontvangen), past men in Nederland een sterfhuisconstructie toe op het enige geschiedenisprogramma dat we kennen.

 8. Wat erg jammer dat het programma stopt. Was altijd een genot om naar te kijken . Vooral de specials waren erg leuk en interessant. Onze kinderen van 29.28 en 26 kijken er met plezier naar

 9. Krijgt de VVD uiteindelijk toch haar zin. Naarmate er meer en meer programma’s door de NPO moeten worden gemaakt voor een hersenloze massa, is het voortbestaan van de publieke omroep zinloos. Laat dat niet gebeuren! Protesteer tegen het verdwijnen van weer een zinvol programma, teken massaal de petitie

 10. Voor een ieder die geïnteresseerd is in (zijn) geschiedenis is dit een uitgelezen programma. Deskundige en prettige presentatie, compact samengevat !
  Wat is hier mis mee ?
  Laat dit zinnige programma a.u.b. voortbestaan.

 11. Ze moeten een mrt hun vuile tengels van onze programma’s afblijven want het zijn programma’s voor alle leeftijden en niet alleen tot 49 jaar.

  • Evident dat Andere Tijden behoort te blijven.
   Rutte en zijn maten hebben de hele maatschappij
   naar gort geholpen. Onderwijs, Zorg, Gehandicapten,
   Jongeren, Ouderen, ZZP’ers etc.
   Geschiedenis minder uren op school en TV, onverteerbaar slecht handelen. Hoe komt het we na 30 jaar wakker zijn geworden !
   Opeens floot ook veel te laat door mijn hersens, de grote leider heeft een
   Persoonlijkheidsstoornis. Weet de DMS stoornis. U ook ! Na 30 jaar
   brak water over je heen is geklotst. Maar de trucs zijn helder als afleiding
   gaat onze kleine leider weer de verantwoordelijkheid op zijn eigen smalle
   schouders laden.
   Andere tijden MOET blijven doordat de inwoners honger naar kennis, verbanden, van grote systemen. Honger hebben we,
   Naar liefde, schoonheid, samen weten, etc

 12. En dat geldt niet alleen Andere Tijden. De programmacommissie van NPO zit op een dwaalspoor door te denken dat 20 – 40- jarigen nog rechtstreeks tv (willen) kijken. Dat is een onjuist vertrekpunt.

 13. Het kennen van je geschiedenis is essentieel voor het voortbestaan van een natie. Daar bouw je op voort.
  Geschiedenis is niet voor niets belangrijk in veel therapieën. Daarin leer je jezelf kennen en kun je weer verder.
  Ik vraag me af waarom we onze geschiedenis willen uitwissen. Misdadig!

 14. Werkelijk belachelijk dat de NPO de meest interessante programma’s laat verdwijnen. Als deze hoofdzakelijk door ouderen worden bekeken is dat kennelijk hun markt.
  Ik dacht dat er in het verleden al genoeg gesaneerd was op Nederland 1 en 2 en dat om jongeren te binden juist Nederland 3 was gealloceerd.
  Als ze Nederland 3 willen laten verdwijnen laat men dat dan gewoon zeggen en niet een of ander quasi-argument als kwaliteit erbij slepen. Moeten we zeker naar die achterlijke Chocoladeshow gaan zitten kijken: dar is pas een kwaliteitsverbetering.

 15. Ik ben oprecht teleurgesteld als Andere Tijden gaat stoppen. Hersenloze programma’s zij er al genoeg.
  NPO schaam je. Is geld je enige drijfveer, foei.

 16. Echt belachelijk dit besluit! Beindig de contracten met Jantje Smid maar dan is er genoeg geld voor nog jaren Andere Tijden!

 17. Stoppen met zo’n programma is onbegrijpelijk. Juist de jongeren tot 50 jaar zullen vroeg of laat deze informatie tot zich willen nemen.

 18. Stoppen met zo’n programma is onbegrijpelijk. Juist de jongeren tot 50 jaar zullen vroeg of laat deze informatie tot zich willen nemen

 19. Andere Tijden, terug naar de onze. Nou liever niet!
  Want dan zien we hoe de NPO dit prachtige programma de nek omdraait.
  Dit programma mag niet weg en moet altijd blijven bestaan. Geschiedenis is er namelijk altijd, niet alleen in zwart wit maar ook in kleur en ook 5 jaar terug. Onvoorstelbaar dat hier serieus over wordt nagedacht, terwijl dit programma juist het gezicht van een publieke omroep bepaald. Hou op met dat kijken naar de commercie en krijg een eigen gezicht met inhoud en reflectie. Daar hebben we behoefte aan en niet of er iets van chocola is of niet. In ieder geval kan ik van dit NPO beleid geen chocola meer maken.

 20. Ik vind het ook ridicuul en armoedig dat Andere Tijden gaat verdwijnen, maar ik ga nu niet heel hard meehuilen, want ik kijk er al jaren niet meer naar. En hoeveel mensen kijken er nu: 280.000. Je moet ze niet allemaal op de koffie krijgen, maar veel vind ik het niet. Zullen al die cultuurwachters die nu moord en brand schreeuwen ook altijd kijken? En het nieuwe boekenprogramma Brommer op Zee met presentatoren Ruth Joos en Wilfried de Jong trok de laatste keer 107.000 kijkers

  Misschien moeten educatieve programma’s voor kleinere groepen niet meer op het open kanaal worden uitgezonden, maar op de online-extra-kanalen, net zoiets als de podcasts bij de radio. Maar MEER GELD voor cultuurprogramma’s op tv. radio en online blijft hard nodig en daar wil ik me wel hard voor maken en daarom stem ik ook niet op de rechtse cultuurbarbarenpartijen zoals de VVD met voorman en historicus Mark Rutte die liever zijn eigen portemonnee trekt voor een concert van de Toppers in een volle Arena dan als politicus geld wil geven aan een jazzprogramma voor een klein groepje liefhebbers. De jazz is de bron van alle popmuziek, maar wie heeft er nog interesse in geschiedenis en kwaliteitsmuziek? Onze premier in ieder geval niet.

 21. Het getuigt van kortzichtigheid en een bijzondere minachting van alle kijkers,en dat zijn er vele,die nog steeds heel veel waarde hechten aan andere tijden.
  Dit mag en moet zeker geen doorgang vinden door een kortzichtig en onbekwame visie van de betrokken programma makers.
  DIT KAN NIET!!. Wij moeten allemaal op de digitale barricades klimmen en deze beslissing terugdraaien!!…

 22. Heel heel jammer dat dit zo maar kan gebeuren. Chocoladehappen en andere ongein moet dus onze cultuur worden ? Schande !!!

 23. Ik vind dit een dwaling om dit programma waar veel mensen plezier aan en lering uit kunnen halen te beëindigen…
  Dit kan en mag geen doorgang vinden.

 24. Diep treurig dat een programma dat nog inhoud heeft zonder onderbouwing en zonder inspraak van vooral de ouderen in de afval verdwijnt
  Hoe belangrijk zijn wij eigenlijk nog???

  n kijkers in de afval beland

 25. Gaat niet gebeuren toch? Programma waar wij met veel plezier naar kijken, wat ook nog eens een leerzaam is .
  Andere tijden ; moet blijven!

 26. Idioot gewoon. Je ziet de programma’s met inhoud slinken. Wat zit daarachter? Denken we dat jongeren enkel spelletjes willen? Onderschatten we onze jeugd niet vreselijk?

 27. Dit programma mag nooit verdwijnen. Hans Goedkoop stelt hiermee geschiedenis aan de orde gebaseerd op sterk onderzoek. NPO maakt meer van deze blunders, waar komt die gedachte toch vandaan dat de tv/radio rechtser moet en meer gericht op jongeren. Het heeft tot gevolg dat een categorie luisteraars en kijkers afhaken.
  Jammer, jammer. Showcolade?? ik zal er nooit naar kijken.

  • Uh Gerben … Hans Goedkoop presenteert Ander Tijden al niet meer sinds eind 2019 (toen al vanwege onvrede over de bezuinigingen op het programma) en werd vervangen door Astrid Sy. Je kijkt dan niet naar Showcolade, maar wanneer dan voor het laatst naar Andere Tijden? Fijne avond.

 28. Zo’n programma waarin mensen in een houtje bijten om na de gaan of het van chocola is, is toch veel interessanter dan Andere Tijden? En dan de schande dat niemand naar dat mooie programma van Dino keek. We moeten niet zo zeuren en blij zijn met NPO-bazen die er met dit soort programma’s alles aan doen om onze smaak te verbeteren….
  #anderetijdenmoetblijven

 29. onbestaanbaar dat een programma dat zowel wat betreft vorm als inhoud hoogwaardig is, zou gaan verdwijnen.
  het is om ziedend te worden dat programma’s die te onbenullig zijn voor woorden belangrijker gevonden om uit te zenden dan programma’s die enig niveau hebben. En laten we ons vooral niet verliezen in een discussie over wat een goed programma is en wat een slecht programma is. Want dat weten allemaal wel.
  Alsjeblieft! Laat Andere Tijden gewoon blijven bestaan

 30. Wanneer de NPO denkt 1 miljard per jaar nodig te hebben om programma’s te maken voor eencelligen wordt het tijd dat de hele publieke omroep verdwijnt. Voor deze programma’s hebben we de commerciële omroepen.

 31. Andere Tijden moet blijven ! Het is leerzaam, educatief en ik zal het zeker missen wanneer het stopt. Geen goed besluit om met dit goede programma te stoppen!

 32. Het is gewoon schandalig dat dit gebeurd.
  Zijn wij ouderen dan van geen belang hebben wij geen invloed op de programmering.
  Hoe durft deze man voor ons ouderen te beslissen wat wij moeten bekijken.

 33. Niet te geloven. Een van de weinige programma’s waar ‘de’ luisteraar/kijker van NPO in geinteresseerd is. De dames en heren brengen hoofdzakelijk nieus en acualiteiten over jeugd en jnge mensen, denkend dat de mensheid tot veertig, vijfenveertig jaar hun publiek is. maar de gemiddeldem luisteraar/kijker van NPO is 58,3 jaar en al lang niet meer heel erg geinteresserd in de nat=righeid met de kinderopvang, de gesloten terassen en de nachtklok. en dan deze groep een van de mooisgte programma’s afnemen…. Om de jeugd meer te bedienen. ‘ De jeugd’. kijkt so wie so ggen t.v. en leest so wie zo geen boek. ‘De’ jeugd ‘zit’. op FaceBook en andere flauwekul en kijkt hoogstens naar onzin programma’s over chocololade.
  Ger de Graaff

  • Helemaal mee eens ,Jonge mensen zitten op mobiel te youtubben instragrammen en te netflixen .
   Wij waarderen nog de gezelligheid om samen programma s met inhoud te bekijken via gezamenlijk beeldscherm

 34. De infantilisering in programmeren op de NPO heeft een duidelijke link met de huidige politiek. Ook daar is zonder nadenken op iemand gestemd en hier gaat men ervan uit dat als mensen al stemmen zonder nadenken dat ze dan ook televisie kijken zonder nadenken. Juist daarom zou zo’n programma al moeten blijven.

 35. Andere tijden moet blijven.
  De programmacommissie van NPO zit op een dwaalspoor! Is te gek voor woorden.

 36. Wat een raar besluit. Ze willen jongere kijkers trekken (die dus vrijwel niet meer ‘lineair tv’ kijken). Maar juist Andere tijden is consequent een hit als het gaat om ‘uitgesteld kijken’. En dan niet binnen de 7 dagen die er voor staan en die gemeten worden, maar juist via Youtube, Vimeo en allerlei andere streamingplatforms. Ze hebben niet alleen de data niet op orde, maar snappen niets van de impact van dit programma. Andere tijden is als programma onmisbaar, we tippen onze kinderen vaak om een bepaalde aflevering te kijken (wordt niet gemeten). Soms horen we pas maanden later dat ze gekeken hebben. En zij vertellen er ook hun vrienden over. Beter als dat kun je het niet hebben.
  De NPO is zo een fossiel instituut aan het worden, en van fossiel moeten we af, dat beseft men zelf ook alleen gaan ze een beetje raar spartelen. Andere tijden is een prachtig inhoudelijk programma, het wordt veel gebruikt in het onderwijs (wordt niet gemeten). Van Liempt, medeoprichter van het programma, roept dat het tafelzilver wordt weggegooid; met alle respect voor de man, dat helpt niet mee want tafelzilver klinkt ook behoorlijk outdated. Hans Goedkoop en Astrid Sy: geef de strijd niet op in de ‘interne’ proces zoals het in het nieuws kwam! Dank aan jullie voor alle prachtige geschiedenislessen. En wat ons betreft moet elke manager, die oppert dat Andere tijden wel kan verdwijnen, vrezen voor zijn baan. Want als je zo weinig inzicht hebt wat inhoudelijk belangrijk is voor de Nederlandse openbare omroep dan zullen we je moeten laten gaan.

 37. De trend om goede inhoudelijke programma’s te verruilen voor “goedkopere”, algemene programma’s, is al veel langer gaande en heeft een parallel met wat eerder in het onderwijs is gebeurd; Minder aandacht voor de geschiedenis, literatuur, lezen in het algemeen en aandacht voor beeldende kunst en theater. Het duidt op minachting voor onze cultuur in de ruime zin van het woord en een onderschatting van de intelligentie en nieuwsgierigheid van jonge mensen. De NPO dient zich verre te houden van de inhoud van de commerciële zenders omdat zij zichzelf anders geheel overbodig maakt. Het overigens een illusie om te denken dat dit de weg is naar betere kijkcijfers onder jongeren. Zij kijken ook naar goede programma’s maar niet op het moment dat het toevallig op de TV is.

 38. Juist nu moeten programma’s als deze blijven bestaan, zodat andere tijden ook écht andere tijden blijven!

 39. Het is schandalig dat een programma met zoveel inhoud verdwijnt, door een paar incompetente programma planners.
  ze hebben geen idee wat er de wereld speelt , het lijkt wel het kabinet die ook niet verder kijk dan in de eigen groep.

 40. ik stel voor dat omroep MAX het programma andere tijden overneemt met de 35 afleveringen van vroeger, Jan Slachter dit is je kans om nog groter te worden !!!!!!

 41. Dit besluit is zo respectloos. Andere tijden houdt ons ‘bij de tijd’. Zelfs voor kinderen is dit programma en vergelijkbare programma’s zeer educatief. We mogen ons verleden niet wegstoppen en laten vervangen door ‘goedkope’ programma’s om de kijker zoet te houden, waarbij niet nagedacht behoeft te worden. Laten we er samen voor zorgen dat de actie van de ‘belangrijke bestuurders’ nooit uitgevoerd gaat worden. Niet om meer jongeren te plezieren en niet om ouderen weg te duwen omdat ze niet meer interessant zijn voor de reclamemakers. Jammer dat ook hier blijkt dat het ‘grote geld’ bepaalt. Ik vind dit heel triest.

 42. Wat een onzin is dit. De programma’s worden gebruikt in het onderwijs, dus die jongeren worden ook op zo’n manier bereikt. Ook ik kijk regelmatig afleveringen terug omdat ik ze gemist heb, maar ook om mijn geheugen op te frissen of op dat moment geïnteresseerd ben in een bepaald onderwerp. En dan verder doorzoeken heeft al tot veel mooie ontdekkingen geleid. Stop met dit onzalige plan.

 43. Schandalig besluit! Hier hoort een zwaar protest! Tegen verloedering en chocolade baksels op de publieke media! Laat die Beusekom de auto’s poetsen van zijn broodheren!

 44. Het komt zomaar in me op. Stel dat men aan de top van omroepland vindt dat de salarissen nog hoger moeten en de regering weigert om nog meer te belastinggeld over te maken. Stel dat men dan aan de top besluit, dan saneren we programma’s die wat duurder om te maken zijn. Misschien krijgen we dan onze zin. We staan sterk, want ons ontslaan is met al onze rechten nog duurder en bovendien krijgen wij toch wel weer een andere topfunctie. Wij zijn onmisbaar, want wij dragen hun politieke idealen uit. Dan maar geen educatieve tv. Aan onze kijkers hebben we sowieso lak, die moeten verplicht belasting betalen de sukkelaars en we doen het om de jeugd te enthousiasmeren voor TV toch. En onze programmamakers en journalisten, och wat, 13 in een dozijn ze mogen blij zijn dat ze iets mogen doen als ze braaf zijn en goed luisteren. Ik vraag me af waarom toch deze complottheorie zomaar spontaan bij me opkomt.

  • Onzin. Als kijkdichtheid een maat zou zijn zou NPO2 en NPO3 verdwijnen, daar komt er zelden een programma boven 1%. Het merendeel 0,1 à 0,3%. Ook alle andere zenders (Nat Geogr.,Kinder progr. enz.) kunnen dan weg, want ook daarvan komt er niet één zover.

 45. In een woord: schande!!
  Beuzekom hoort thuis bij de commerciële omroep.
  Schande.
  De publieke omroep is de afgelopen jaren verworden tot een evenbeeld van de commerciëlen. In vrijwel niets onderscheidt zij zich nog van de niet-commerciëlen. Nog meer (pulp) van hetzelfde. Dankzij het neo-liberale bewind van de afgelopen jaren, waarin alleen nog maar concurrentie en kijkcijfers bepalend zijn. Niet meer de kwaliteit. In deze optiek kan Andere tijden gewoon verdwijnen.

 46. Weer een stap in de richting van een publieke omroep die zich werkelijk in niets van de commerciële zenders onderscheid. Doodzonde om zo’n programma dat je aan het denken zet of waar je ongemakkelijk om kan lachen, te schrappen. Andere Tijden moet blijven, al is het maar om over een aantal jaren de absurditeit van deze en andere bezuinigingsmaatregelen bij de omroep te kunnen berichten.

 47. Wat doen “Nick en Simon” en “De beste zangers” op de publieke omroep?

  Als je met zo’n niveauloze programma’s stopt dan bespaar je heel veel geld dat je kunt besteden aan informatieve, inhoudsvolle en kritische programma’s die mensen verrijken en niet dommer maken dan zij al zijn.

  Dat komt omdat de programmering in handen is van mensen zonder culturele bagage, zonder kennis en zonder historisch besef.

  Vernieuwing begin je met het opruimen van mensen die deze vernieuwing in de weg staan.
  Ik meen me te herinneren dat dhr Frans Klein in opspraak was geraakt en verdacht van fraude en ……. doch zwaait hij nog steeds de scepter.

  Laat Nick en Simon hun vakantie zelf betalen… .
  Met vriendelijke groeten, Maria Szymanska

 48. Ik vind dat Andere Tijden een waardevol programma is en niet moet worden verwijderd of in gekrompen. Essentiële kennis zou verloren gaan.

 49. Programma’s die echt ergens over gaan moeten worden gekoesterd. Met de toenemende opleidingingsgraad zal de behoefte aan dit soort programma’s wel weer toenemen

 50. Wie “Andere tijden” uit de programmering willen schrappen, bewijzen dat zij geen enkel besef hebben van het belang van het verleden voor het heden. Zouden ze ooit een aflevering van het programma hebben gezien of alleen naar de kijkcijfers hebben gekeken? Vernieuwing is bewust wording, niet proberen om verleden te wissen. Verplichte straf: alle afleveringen Andere Tijden bekijken en daarna motiveren waarom het programma moet verdwijnen. Weinig kans op succes.

 51. Waardeloze beslissing. Het aantal kijkers mag niet de reden zijn een dergelijk zeer hoog kwalitatief programma van de buis te halen. Bovendien worden vele fragmenten gebruikt in het hoger onderwijs, een bijkomende + om het te blijven produceren. Zeer domme reaktie van de verantwoordelijke onder het mom van ‘vernieuwing’ Arme Hans Goedkoop

 52. Andere tijden een van de weinige kroonjuwelen van ons omroepstelsel moet om onduidelijke en onjuiste en persoonlijke redenen verdwijnen.
  Er is al zoveel kwaliteit van de buis en uit de ether verdwenen zonder het bieden van een beter alternatief. Late we die programma commissaris maar weg sturen voor ie nog meer schade kan veroorzaken.

 53. Wat een verarming zou het zijn als Andere Tijden zou verdwijnen, er zijn sowieso toch te weinig programma’s met een beetje klasse en dan zou dit mooie programma ook nog in de vuilnisbak verdwijnen.
  Jongeren kijken geen tv, ook niet als er voor hun interessantere programma’s zijn! Die kijken soms naar Veronica….
  Doe niet mee met deze verarming!
  Wat een ongelofelijke stomme beslissing zou dat zijn!

 54. Ook al kijk je niet naar elke aflevering, gewoon het feit dat het er is en dat je kunt terugkijken geeft je een prettig gevoel van aanwezigheid van een betrouwbare bron.

 55. Wat een hersenloze beslissing en dat nog wel in een land waar een historicus premier is .Marc laat je horen.

 56. Wat goed is, zou moeten blijven, maar helaas. Veranderd niet een winnend elftal. Destijds in de jaren ’80, kwam er een “buiten staander” een keiharde manager, die geen affiniteit had met radio en tv: Toen moesten ook goede programma’s verdwijnen. Daarna verdween die ingehuurde manager ook, om elders zijn zakken te vullen. Heb ruim 20 jaar in de studio’s gewerkt, als fotograaf. Dus ik steun het proces dat Andere Tijden (Sport) niet mogen verdwijnen! Gebruik Uw “boeren” verstand, heren van de zenders!

 57. Gijs van Beuzekom ?
  “ Huh ?, anderuh tijduh, weetiknie hoor. Zeker weer zo’n programma waar mensen wat aan hebbe.
  Zonder plaatjes ook zeker nog en zo? “
  “Weggermee “

 58. Ik heb altijd gedacht dat ik voor inhoudsloos vermaak bij de commerciële omroepen moest zijn, waar ik derhalve nooit naar keek. Nu mag ik zgn genieten van showkolade… Waarom geeft de Npo zendtijd aan dergelijke programma’s en verdwijnt de ‘inhoud’ van ons scherm! Alsjeblieft Npo, keer terug van deze heilloze weg en blijf investeren in programma’s die echt iets te zeggen hebben. De jeugd van nu wordt vanzelf ouder!

 59. Treurig dat zo’n kwalitatief hoog aangeschreven programma moet verdwijnen. En wat krijgen we terug goedkoop vermaak omdat dat aantrekkelijk is voor de commercie.

 60. Waarom moet jongeren een waardevol programma worden onthouden en moeten zij (en ook anderen) worden verveeld met waardeloze amusementsprogramma’s waar zij niets van opsteken.Laat de NPO de juiste prioriteiten stellen en zich concentreren op het uitzenden van goede informatieve programma’s in plaats van het weggooien van iets dat al lange tijd z’n waarde bewezen heeft.

 61. Zo’n belangrijk programma, een van de weinige waarnaar ik kijk. Kom op, herstel de verheffingsgedachte weer in ere!

 62. wat een kortzichtig besluit dit programma heeft tenminste inhoud. ongeacht welke l l leeftijd je kunt er van leren of het geeft je mogelijk heden om soms je reeds ingenomen standpunt bij te stellen.

 63. Is de volgende stap de vernietiging van dat al gemaakt is al die jaren omdat er niemand meer is die de waarde ervan kan inzien?

 64. Schande dat dit soort programma’s van de NPO verdwijnen.
  Langzamerhand verdwijnen allerlei goede programma’s, ook nu in Corona tijd zou je wat meer verwachten van de publieke omroep. Het is jammer dat goede programma’s moeten wijken voor spelletjes en zo.

 65. Dit programma is zo belangrijk voor het collectieve geheugen en onze historie.
  Een van de betere programma’s ooit.

 66. Zo’n informatief programma
  over ons verleden mag niet verdwijnen!
  Ook voor jongeren is het super interessant!

 67. Andere tijden blijft hangen, voegt iets toe. Alsjeblieft niet nóg meer ‘lollige’ spelletjesprogramma’s of talentenjachten.

 68. Andere tijden is een goedgemaakt programma, met een brede aanpak. Het plaatst zaken in perspectief. Helaas slachtoffer van de huidige kaalslag bij de npo. Kwantiteit boven Kwaliteit. Gelukkig zijn er de BBC & ARTE nog. Alleen weinig Nederlands

 69. . Als nu een progrmaam educatief is dan is het Andere Tijden en tevens organiseert deze een tijds capsule. Geweldig beter kun je het niet hebben. Andere Tijden laat aan kinderen zien waar hun ouders en Opa en oma vandaabn komen.

  Bezuinog maar op de oeverloos gepraat in de sport programma s en bezuinig op de meer dan top salarissen van de bestuur & CS.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*