Online Cross Media Café – Innovatie in Coronatijden

Het Cross Media Café gaat online. Op dinsdag 21 april organiseren Media Perspectives en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid van 15:30 – 17:00 uur een speciale versie van deze regelmatige bijeenkomsten voor mediaprofessionals. 

Dit Cross Media Café focust op de innovaties die zijn ontstaan of op grotere schaal zijn toegepast sinds de start van de coronacrisis. Van een virtuele wielerwedstrijd of paardenrace tot live interactie met veel deelnemers en van lokale en internationale liveshows tot online tools.

Met presentaties van o.a.: 

Tomas van den Spiegel, CEO Flanders Classics en Jorre Belpaire, CEO Kiswe over de virtuele Ronde van Vlaanderen op 5 april jl. – een massaal bekeken wielerwedstrijd met 13 topwielrenners die vanuit huis op hometrainers de strijd met elkaar aangingen op het virtuele parcours.

Geraldine Macqueron, Executive Director Escape Events Europe bij GAME OVER – die samen met 17 escape room-ondernemers een online escape room ontwikkelde die inmiddels door duizenden Nederlanders is bezocht.

Arno Scharl, Managing Partner at webLyzard technology, over het REtv dashboard dat online corona-sentimenten weergeeft.

Paul Bojarski, CEO Sceenic, vertelt over de nieuwe formats die met Sceenic gerealiseerd worden rond archiefmateriaal. Zo keken fans samen met boxer Dave Allen naar een oude wedstrijd, waarbij Allen commentaar gaf en met fans praatte.

Praktische informatie

Deelname aan het online Cross Media Café is gratis. Na inschrijving ontvang je een dag voor de bijeenkomst een persoonlijke toegangslink via een e-mail.

We organiseren de bijeenkomst met de technologie van Sceenic (een van de winnaars van de innovatie-challenge van het Eurovisie Songfestival). 

Online Cross Media Café – Innovatie in Coronatijden
dinsdag 21 april 2020
15:30 – 17:00 uur
gratis
Reserveer voor toegangslink

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*