Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen presenteert resultaten misstanden NPO

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen zal aanstaande donderdag haar langverwachte resultaten presenteren over de misstanden binnen de publieke omroep. Deze presentatie vindt plaats in het Mediamuseum in Beeld & Geluid in Hilversum.

De commissie, onder leiding van Martin van Rijn, werd in 2022 opgericht na een artikel in de Volkskrant over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij het programma ‘De Wereld Draait Door’, met onder anderen Matthijs van Nieuwkerk. Oorspronkelijk beperkt tot deze talkshow, breidde het onderzoek zich uit na meldingen van vergelijkbare incidenten binnen de publieke omroep. Commerciële omroepen vielen buiten het bereik van dit onderzoek.

De resultaten, die oorspronkelijk in 2023 verwacht werden, zijn uitgesteld vanwege de complexiteit en gevoeligheid van het onderzoek. De commissie benadrukte het belang van een gedegen aanpak. De succesvolle afronding van het onderzoek wordt mede toegeschreven aan de openheid, eerlijkheid en moed van (oud-)medewerkers. Hun anonimiteit is gewaarborgd.

De bevindingen zullen via de website van de commissie live te volgen zijn. Deze presentatie is een belangrijke stap in het aanpakken van cultuur- en gedragsproblemen binnen de Nederlandse publieke omroepsector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*